係咪介奶?

C-elaine0731
|
我本身埋身食奶既,女女而家15個月,琴日朝早都仲飲緊奶,突然夜晚開始唔再飲奶,到今日全日都唔搵奶飲,係咪介奶嫁?見人地個個都餵到兩歲,有d唔想佢咁快介住(emoji)
EstrellaDamm
|
C-elaine0731 發表於 18-9-16 01:47
我本身埋身食奶既,女女而家15個月,琴日朝早都仲飲緊奶,突然夜晚開始唔再飲奶,到今日全日都唔搵奶飲,係 ...

我大B嗰時都係咁樣,無辦法。餵人奶尤其埋身係BB主導,既然佢主動唔要,即係佢唔使。佢食固食得好唔好?
|
EstrellaDamm 發表於 18-9-16 10:14
我大B嗰時都係咁樣,無辦法。餵人奶尤其埋身係BB主導,既然佢主動唔要,即係佢唔使。佢食固食得好唔好?
...

佢食得幾好,但會咁突然嫁?上午都食緊,到夜晚可以自己訓到
EstrellaDamm
|
C-elaine0731 發表於 18-9-16 10:38
佢食得幾好,但會咁突然嫁?上午都食緊,到夜晚可以自己訓到

會,即是話佢可能長大了。

你可以再試下問佢食唔食,唔食就冇得勉強了。你有心機都可以試試泵或手擠咗佢飲唔飲,但要留意全埋身慣未必泵到。我個人覺得嗰時我小朋友食固唔錯而且種類算多,佢唔再埋身係身心已經再唔需要了,我就用另一啲方法陪伴佢。

不過,亦有聽過有啲小朋友唔食幾日又食返。。。但我小朋友唔食就唔食了。
|
EstrellaDamm 發表於 18-9-16 13:11

你可以再試下問佢食唔食,唔食就冇得勉強了。你有心機都可以試試泵或手擠咗佢 ...

咁我睇多幾日先啦,應該我小朋友都唔會再食返,因為一問佢食唔食佢就擰晒頭
|
EstrellaDamm 發表於 18-9-16 13:11

你可以再試下問佢食唔食,唔食就冇得勉強了。你有心機都可以試試泵或手擠咗佢 ...

唔該晒