好友c6次次出席女人堆飯局

winpoopoo
|
我們四個女士糸好朋友,半年吃一次飯,但當中其中一位好友的c6成日出現,變成四女一男吃,d女人話題又不方便講,好老土。這好友刀覺少少不好意思,但次次刀扮野問一問我們她c6可不可以來,但5通我地話5得咩!而且仲要加入埋我們個wapp group 歷時持續了很多年也冇變,大家點睇?但其實這好友為人ok,相識多年,不想因為她c6甘樣而疏遠佢
waynewon
|
照講女人話題但唔係你地切身事,等佢C6自己尷尬知難而退。
PinPin
|
好友應該坦白講同佢講,女人飯局嚴禁帶老公
siu05    發表於 18-9-16 07:46
BGCOME08
|
咁佢C6點解要咁做先?擔心佢老婆?出黎食飯都可以有餐飯食?但諗唔明點解連whatsapp谷都要add埋佢喎?
Mrs.Luckycat
|
winpoopoo 發表於 18-9-16 07:42
我們四個女士糸好朋友,半年吃一次飯,但當中其中一位好友的c6成日出現,變成四女一男吃,d女人話題又不方 ...

唔多正常喎......一個男人點會鐘意埋女人堆?仲要入埋你地個whatsapp group? 佢係咪睇中你地其中一個?
ipipipip
|
winpoopoo 發表於 18-9-16 07:42
我們四個女士糸好朋友,半年吃一次飯,但當中其中一位好友的c6成日出現,變成四女一男吃,d女人話題又不方 ...

照講
唔好當佢係男人
I9528
|
講真,樓主老友好唔識做
Fishqqma
|
我覺得你朋友有問題
Fishqqma
|
I9528 發表於 18-9-16 07:53
講真,樓主老友好唔識做

x2
hiragana
|
好友就直講唔方便啦
sugarcheung
|
Mrs.Luckycat 發表於 18-9-16 07:51
唔多正常喎......一個男人點會鐘意埋女人堆?仲要入埋你地個whatsapp group? 佢係咪睇中你地其中一個?:qu ...

我都係咁諗,如果係個老公主動加入真的有古怪
100個男人100個都不願加入八婆谷啦,煩爆嫁嘛
我幾個姊妹食飯,幾個老公都勁熟都不會出來啦
beehoneybee
|

我班朋友相反,次次都問我c6做咩唔黎,因有其他人有帶c6,實情係我老公嫌悶,而且比一大班女人包圍,其實大家又無咩所謂,只是聚下舊,如果fd就照直講,ladies only。

hahaha1231
|
我會照直講叫佢唔好再帶c6 黎
sheetajeff
|
佢都覺唔好意思,但又次次都問....既然好友,佢問得出,我會答唔方便
coola
|
咪話今晚lady night,下次先lor
chill-out
|
sheetajeff 發表於 18-9-16 08:00
佢都覺唔好意思,但又次次都問....既然好友,佢問得出,我會答唔方便

X2
YY1101
|
Fishqqma 發表於 18-9-16 07:54
我覺得你朋友有問題

吾止
係C 6有
可能佢老婆太靚
怕佢偷食
話時話,我同學個C 6又差不多
冇跟去食,你一半小時打一次电話問走未
因次次在附近等
rachie
|
既然是好友,何不照直講?
MHamm
|
咪另外開多群組沒有C6的,個名叫女人野,咁明,佢個f d會明啦!
Fishqqma
|
YY1101 發表於 18-9-16 08:08
吾止
係C 6有
可能佢老婆太靚

但係如果佢朋友唔帶佢出嚟或者唔畀佢加入whatsapp group,相信佢老公都冇辦法。
自己老公有問題自己處理。
唔好將自己嘅問題轉嫁咗畀朋友。