請問咁嘅天氣的士要加幾錢?

happyfamily224
|
因工作惡劣天氣下都要番工,但由於住嘅地方位於山上,打風時樓下公路車都唔多架,想call的,幾個apps都冇車。請問我可以點樣先去到就近地鐵站呢?
seaheart88
|
happyfamily224 發表於 18-9-16 09:10
因工作惡劣天氣下都要番工,但由於住嘅地方位於山上,打風時樓下公路車都唔多架,想call的,幾個apps都冇車 ...

冇固定價錢㗎。。因為咁嘅天氣仲開工其實真係搏一搏。。。所以佢話+500你咪衡量你會唔會坐囉值唔值得係咪一定要返工。。

因為本身架車有咩事就一定唔保。。。供求問題睇吓佢要收幾多額外費用囉。。我聽過以前有人八九號風球返屋企去嗰啲新界嘅村真係加$500 㗎
wcpcelia    發表於 18-9-16 09:51
|
seaheart88 發表於 18-9-16 09:15
冇固定價錢㗎。。因為咁嘅天氣仲開工其實真係搏一搏。。。所以佢話+500你咪衡量你會唔會坐囉值唔值得係咪 ...

多謝資料,我明白喇!
Poyau
|
加100再加100再加...直至有車
tester5
|
happyfamily224 發表於 18-9-16 09:10
因工作惡劣天氣下都要番工,但由於住嘅地方位於山上,打風時樓下公路車都唔多架,想call的,幾個apps都冇車 ...
上次8號,加我200,應該算有良心掛,其實8號大家都冇保險架。。。。有咩事唔知點算。
walter632
|
500-1000
docomo
|

地鐵有車嗎?
karenlyk
|
市區,朋友老公返工+20,好有良心
|
docomo 發表於 18-9-16 11:22
地鐵有車嗎?

因為住在山上,都要有車到地鐵先搭到,如果行落去地鐵站大約24分鐘,但出面情況好惡劣,唔會可以行落去
FennieMan
|
而家十號,出面真係好恐佈,架車真係會飄架(以前8號後先收工,一路揸返屋企,一路架車飄住去)司機搵命博,加$500 都唔出奇
TMC3012
|
望落樓下條大馬路, 三條行車線啲車又左飄到右, 真係加你一千都唔奇
禁上發言
|
Uber 本身都無保險,緊係坐Uber 啦
sfuhsg
|
docomo 發表於 18-9-16 11:22
地鐵有車嗎?

架空路段停架
|
禁上發言 發表於 18-9-16 11:31
Uber 本身都無保險,緊係坐Uber 啦

我開過uber app,一架車都冇
docomo
|
happyfamily224 發表於 18-9-16 11:26
因為住在山上,都要有車到地鐵先搭到,如果行落去地鐵站大約24分鐘,但出面情況好惡劣,唔會可以行落去 :i ...

我以為港鐵全停
007~sa
|
加$500已經平
多年前已經不少八號$1000
docomo
|
sfuhsg 發表於 18-9-16 11:33
架空路段停架

剛剛知
小溱
|