懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

回覆樓主:

同老公傾下 等佢知你其實好擔心好驚 想佢喺度陪你 我相信佢會明白既

子爵府

yuyutsang 發表於 18-9-16 09:42
佢同幾個fd去,D票係佢之前買定。。。。但我果時冇事。。。。而家作小產中日日係屋企。。。。雖然之前買左 ...

老婆有左先買票,定未有買票

子爵府

回覆樓主:

直接同老公講惊有事,唔好去,我唔知你老公幾時買機票,但講真如果老婆有左,除非工作需要,否則我覺得無可能可以係老婆大肚其間去旅遊,男人要知陀小朋友有幾辛苦,同埋生仔真係搵命博,女人搵條命生個小朋友,個老公話去旅遊,有無道理

別墅

yuyutsang 發表於 18-9-16 09:42
佢同幾個fd去,D票係佢之前買定。。。。但我果時冇事。。。。而家作小產中日日係屋企。。。。雖然之前買左 ...

我比較直接
我有什麼都直接說

如果是公事上出差
我不會拒絕他去
如果只是同班朋友去玩
我不會讓他去
(並且跟他說,跟朋友出去玩只差這時候嗎?)
其他讓他自己去想。

希望你身體安康
希望你老公最後都可以陪住你

別墅

punlili 發表於 18-9-21 09:15
我第一胎5個月小產,老公陪左我3日1後就去左媽咪度坐小月,佢要返工又陪吾到我,俾媽咪照顧自己仲好,樓主 ...

其實去玩同返工,情境與心情差好多啊。
不是每個人都調節得到
當然如果係我
我都唔希望這個節眼身邊的人去旅行囉
(如果沒事發生去玩應該都不會心情不好,
就係有事發生,不都留心家裡當然老婆的心情都會差一點呀!)

大宅

gtg435i 發表於 18-9-20 22:34
痴線。。。。。流產仲有心情旅行。。。。。。。。。。。oh my god........

佢係有事要做,都唔係話去旅行嘅

民房

熊貓王 發表於 18-9-20 22:03
你老公都吾為你同bb着想,一點作為爸爸的責任同覺悟都無,未來日子可想而知,你們要溝通下,甘重要危機重 ...

珍惜你同寶寶,即使買左票去旅行,應該都會擔心,玩得吾開心

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

佢係度真係幫唔到啲咩,當年我小產,都係自己去醫院,自己係屋企痛,自己攞返埋野檢查,佢係度行又唔係訓又唔係打機你仲 眼冤 純分享
想認識多啲屯門友

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

hamsterma 發表於 18-9-16 15:43
男人就係甘樣

係!!我覺得佢地根本無sense !我老公其實都緊張我架,但佢會叫我跑快d 追巴士,又 會叫我擒高拎野,又會叫我幫手搬野咁囉⋯⋯爆佢, 佢就話乜唔得架咩?
大事化小, 小事化毛.........

首頁

尾頁

跳至