懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

yuyutsang 發表於 18-9-16 09:42
佢同幾個fd去,D票係佢之前買定。。。。但我果時冇事。。。。而家作小產中日日係屋企。。。。雖然之前買左 ...

我係你都唔出聲,費事比佢埋怨

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

樓主, 你需要卧床休息, 就算你老公唔去旅行, 平時佢返工後有冇人照顧你呀? 你自己要小心d, 唔舒服就即去睇醫生

大宅

佢同幾個fd去,D票係佢之前買定。。。。但我果時冇事。。。。而家作小產中日日係屋企。。。。雖然之前買左 ...

我上年12月空心胎要入院做藥流,我老公都去左台灣旅行(都係之前無事戈陣book),我都好唔開心,好難受,但諗深一層,其實老公係度都做唔到d咩,但我真係心如刀割,一黎無左,2黎老公唔係身邊

大宅

支持你,要開口同佢講你感受。。睇黎佢都未有心理準備做人爸爸呢,我個件都係咁架,出埋世呀仔幾歲佢都重未準備好添架。。。所以真係要點醒佢,做人父母你估講玩咩,決定要生下一代個刻就預左要犧牲玩樂時間,做人父母好大責任架,要識諗做男人更要學下顧全大局權衡輕重有責任感有膊頭!

別墅

其實應該坦白講出你嘅憂慮 譬如話我知道你已經買咗飛 冇辦法改時間但係如果我有咩事我可以點做將個問題畀佢思考下又或者你講我唔想掃你興但係我真係有啲擔心你唔係我身邊唔知點算

大宅

Ccccccc 發表於 18-9-20 22:23
支持你,要開口同佢講你感受。。睇黎佢都未有心理準備做人爸爸呢,我個件都係咁架,出埋世呀仔幾歲佢都重 ...

但男人諗野真係粗心大意啲係真,做佢另一半要提點佢等佢變成真男人,携手成長!加油 and take care!

大宅

你老公無同你去產檢咩!佢應該知道你宜家嘅情況,係好需要老公嘅照顧同支持,亦都係作為爸爸應有嘅責任。樓主你同老公照直講,你想佢陪你啦!

大宅

yuyutsang 發表於 18-9-16 10:07
係。。。佢覺得冇咩事。。。。我第一次淩晨見紅同佢講。。。佢都可以話訓醒先啦。。。
...

已經唔只係去唔去旅行咁簡單,就係見紅都可以繼續訓。。。。。。佢完全係唔識緊張太太。。。。。。

大宅

meng922 發表於 18-9-20 22:22
我上年12月空心胎要入院做藥流,我老公都去左台灣旅行(都係之前無事戈陣book),我都好唔開心,好難受,但 ...

痴線。。。。。流產仲有心情旅行。。。。。。。。。。。oh my god........

子爵府

回覆樓主:

你老公係咪好後生好貪玩果隻。可能無咁細心

大宅

樓主千萬不要憋在心裡,有什麼要直接跟你老公説,你的心情對BB挺大影響的!我也是過來人什麼都自己承受,以為是自己受罪最後還是我們的孩子受罪啊

大宅

回覆樓主:

我過來人,你有醫生紙嗎?有既做公司証明,卧床休息,等個肚大 d, 定 d 就可安心!

複式洋房

yuyutsang 發表於 18-9-16 10:07
係。。。佢覺得冇咩事。。。。我第一次淩晨見紅同佢講。。。佢都可以話訓醒先啦。。。
...

嘩,咁你老公真係好極都有限喎!一早買咗票又點?都是你有咗都唔應該離開你成個星期自己去旅行啦,更何況你仲要作小產見紅,唔使講都自動取消啦,如果你今次忍到,積埋積埋,遲啲一定嘈大交,到時鬧交一定抄番件事出嚟講,咁不如而家表達左你嘅不滿先啦,好過自己谷埋谷埋!

複式洋房

回覆樓主:

可能睇法吾同,如果佢買左飛同朋友約曬,我會叫佢去,佢係度都幫吾到我啲咩,我寧願搵自己媽咪幫手。

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

心寒…齒冷…無言…保重
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

別墅

punlili 發表於 18-9-20 23:52
可能睇法吾同,如果佢買左飛同朋友約曬,我會叫佢去,佢係度都幫吾到我啲咩,我寧願搵自己媽咪幫手。
...

我都係咁諗,佢係度都做唔到咩野,樓主你放松心情

大宅

回覆樓主:

我睇法:不喜勿插

1.我會諗個旅行係咪好難約好重要,例如約左幾年先去得成,有朋友外國返黎等等
2.如果老公照去屋企有無人照顧自己(如果本身老公喺香港返工日日ot嘅咁其實佢都幫唔到手,唔通叫佢攞假陪我?)
3.俾佢去嘅但要佢電話24小時on call,需要時要佢提早飛返黎,因為需要佢support

如果佢肯應承,我照俾佢去,但我覺得佢唔會放心照去

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

算啦,生仔不嬲都係女人既事,男人一向都唔會埋,睇清楚佢真面目.....
你幾多週?如果太細,真係好多會保唔著
唔好太上心,所有野放鬆心情

複式洋房

candytweety 發表於 18-9-21 00:36
我都係咁諗,佢係度都做唔到咩野,樓主你放松心情

我第一胎5個月小產,老公陪左我3日1後就去左媽咪度坐小月,佢要返工又陪吾到我,俾媽咪照顧自己仲好,樓主依家作小產,其實依靠老公都係心靈上為主,佢去日本你咪日日同佢視訊,見吓傾吓計,身體問題都係搵返屋企人睇啦,佢就算係香港都係要返工,照顧吾到你幾多。

珍珠宮

回覆樓主:

有時d男人不分輕重,你最好同佢當面講,兩公婆不要估估吓

首頁

尾頁

跳至