原來已經10號

hellomiki
|
昨晚到現在,我屋企樓下一直無咩風,剛起身見到10號吓一跳,我住那區無咩風只得雨,樓下d樹一d都唔郁 唔同地區差咁遠
熱媽
|
hellomiki 發表於 18-9-16 09:56
昨晚到現在,我屋企樓下一直無咩風,剛起身見到10號吓一跳,我住那區無咩風只得雨,樓下d樹一d都唔郁 :swea ...
你果區好好彩,我地葵興大風大雨
moma1023
|
hellomiki 發表於 18-9-16 09:56
昨晚到現在,我屋企樓下一直無咩風,剛起身見到10號吓一跳,我住那區無咩風只得雨,樓下d樹一d都唔郁 :swea ...

杏花邨聽聞已經浸到上公園
hellomiki
|
熱媽 發表於 18-9-16 09:59
你果區好好彩,我地葵興大風大雨

遲d唔知,但昨晚到現在真是無咩風,好靜,得細雨
tongkuen2012
|
大圍宜家點?
teresayan07
|

我都覺得唔大風... 又聽唔到風聲..
都唔知已經10號...
望樓下 d 樹都唔係吹得好勁... 係大雨 lor..
我見屋苑都唔多人有痴玻璃..
(屋企向東北.. 住元朗..)
bb2
|
荃灣都好勁,冷氣同抽氣扇都漏水
Manmanca
|
荃灣好大風大雨, 真係有d驚
wcpcelia    發表於 18-9-16 11:29
cattz288
|
bb2 發表於 18-9-16 10:08

fung fung聲
Manmanca
|
bb2 發表於 18-9-16 10:08

唔係好明點漏水, 從d邊滲入?
bb2
|
cattz288 發表於 18-9-16 10:09
fung fung聲

fung左成晚,頭都痛
bb2
|
Manmanca 發表於 18-9-16 10:10

係呀,果边窗食到正d風,好勁
hellomiki
|
teresayan07 發表於 18-9-16 10:08
我都覺得唔大風... 又聽唔到風聲..
都唔知已經10號...
望樓下 d 樹都唔係吹得好勁... 係大雨 lor..

我半夜醒左下同今朝醒以為個風唔嚟吹走左,無諗到10號 因為聽唔到風聲好靜
Manmanca
|
bb2 發表於 18-9-16 10:13
係呀,果边窗食到正d風,好勁

等我留意下先, 個風真係好勁
purple_onion
|
屯門橫風橫雨
flyinsky
|
而家間唔時有d風聲,但同以前95%既8號風無得比
bb2
|

第一次冷氣漏水入屋
tungking
|

可能個冷氣水盤(窗口式)向內斜,大雨時就倒水入屋。。抽油机,就系對出窗外條锡纸通口向上,下雨時就入哂水……(好似系甘。)
Manmanca
|
bb2 發表於 18-9-16 10:15
第一次冷氣漏水入屋

今次個風真係好勁,你快d整理下同檢查埋全屋冷氣位啦
Manmanca
|
tungking 發表於 18-9-16 10:24
可能個冷氣水盤(窗口式)向內斜,大雨時就倒水入屋。。抽油机,就系對出窗外條锡纸通口向上,下雨時就入哂 ...

哦,明白