自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

睇嚟你都忍咗好耐!
cut 咗無可惜
拜拜佢啦!呼吸返啲新鮮空氣!

我都遇過唔好的朋友,我都明嗰種心情嘅

禁止訪問

男爵府

zoie_w 發表於 18-9-16 10:48
呢個女性朋友(A)係由上年開始認識, 之後慢慢熟絡, 本來佢係同另一班女仔FD開的, 但由於另一班女仔裡面有D人 ...

有冇試過坐低同佢傾下?如果傾唔掂就拒絕來往

公爵府

回覆 anyuser18 的帖子

我可以忍受佢煩, 睇衫問長問短, 每個人都有佢既個性, 但我最忍受唔到既係佢單打說話, 同埋要求我做到佢心中想要既朋友類型, 可能佢當我係佢之前班女仔FD既替身, 可能佢一直讀女校, 之前又同開嗰班女仔FD玩開, 可能女仔群組傾計係咁既呢

早幾排, 運動博覽, 佢好想報跑步, 但我問過同GROUP另一個女仔朋友話唔得閒唔報, 而我自己本身都有D傷未好, 咁我就唔應承佢住, 唔想得我一個"湊"佢, 佢連揀咩碼都要度好耐, 記得上年渣馬都係我幫佢報, 衫都係我幫佢度埋, 未開始跑又驚呢樣嗰樣, 我真心唔想再"湊"佢, 所以另一個成員唔報我都唔報, 佢即場爆話嗰個成員有無咁重要呀, 佢唔報我就唔報, 之後佢仲成日記住件事, 形住我好重視另一個成員, 我買左磁X, 人地係咁教我用咁既力度, 幫佢做, 佢話我咁大力, 如果係幫另一個成員一定唔會咁呀! 我已經好反感! 跟住仲要喺我地三人GROUP度, 仲要話我一定係愛上左另一個成員, 話佢唔報名我就唔名, 但實情係我唔想單獨"湊"佢, 其實佢知唔知自己煩? 有意無意講埋D咁既說話, 我非常反感, 我承認我無另一成員咁好耐性對佢, 佢話我數佢, 但其實我已經好有保番架喇!

公爵府

回覆 wonghiuyeezozo 的帖子

之後, 佢有搵唔同既人幫佢排隊, 我終於都明白點解當時我岩岩識佢時, 佢本來個女仔FD同佢FD開的叫我唔好理佢

侯爵府

做朋友做得咁煩,缘盡了……

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

太長。我睇咗幾段冇睇曬。
不過如果會蝦人或者利用人,我唔會當呢啲人係朋友

日月水火    發表於 18-9-16 11:28
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

2023年兔年勳章

好長,無睇曬。
總之如果做朋友佢D缺點或行為係你頂唔順,(雖然人有優缺點),一而再再而三咁對你,當識少個朋友。

公爵府

回覆 Ginhc 的帖子

佢嗰次喺GROUP度咁話我唔加EMOJI, 唔扮SWEET同SAD時, 我已經有講出來, 唔通我扮SAD你就會出席到咩? 每人有唔同個性, 我已明言我性格比較男仔頭, 唔慣做呢D門面功夫, 女仔唔中意同我玩我控制唔到, 唔加一個半個EMJOI有咁大影響咩?
其實要講既都有講過, 佢亦都有講過話, 如果縑佢煩可以唔同佢做朋友, 佢係想我成為佢心目中最好既朋友, 但我自己都會有其他朋友, 唔係得佢一個, 加上我真係比較中意同男仔朋友玩多D, 佢就試過咁樣傾閒計, 聽到我咁講, 佢又比說話我聽, 話咁我去搵我既男性知己, 佢有好多好好既朋友,, 佢要既係"龜"密, 而我要既係兄弟

我感到好大壓力! 早排開始已想慢慢疏遠, 佢感該FEEL到, 早幾日仲專登等埋我走, 但又要扮喺度做自己野, 咁當時我都扮傻, 咪同佢傾幾句囉, 我想當番佢係普通朋友, 唔好面左左, 點知早幾日, 佢又SEND野來問我, 我率之爆發了!

禁止訪問

公爵府

其實男人先最怕煩

公爵府

佢覺得大家咁好朋友, 而佢又有時有幫過我, 就覺得我應該要幫佢, 唔幫就比說話我聽

男爵府

大把呢的 d 人。疏遠佢吧

子爵府

回覆樓主:

駛乜同佢講咁多,索性 block咗佢以後唔搵佢便是

公爵府

Bling11 發表於 18-9-16 11:39
駛乜同佢講咁多,索性 block咗佢以後唔搵佢便是

有難度的, 因為大家都有班共同朋友, 黎緊仲打算成班一齊出門幾日添

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

公爵府

小傑媽媽 發表於 18-9-16 11:41
我覺得如果佢可以埋返嗰班女仔朋友堆,佢就唔會再煩你,佢覺得你欠左佢,所以你乜都要就晒佢!做朋友做得唔 ...

我又覺得嗰班女仔係因為佢同我FD左而唔預佢咩? 我又唔係咁睇, 根本一開始佢地嗰堆裡面已經有人唔太中意佢, 只係佢仲有其他成員FD先仲同佢玩姐, 如果係FD既, 你同我唔中意既人玩, 我都唔會同你絕交架! 最多咪各有各約玩囉! 咁大個人

佢係想我成為佢既最好朋友, 乜都同我分享, 我應該都要當佢係最FD既佢覺得, 點解我咁講? 有次我地傾閒計我話我比較鐘意同男性玩相處多D, 佢就話叫我去搵我既男性朋友, 佢仲有好多好好既朋友, 我當時已經覺得佢好敏感, 平時又講到自己幾MAN幾男人性格, 完全唔覺囉! 相反係有齊哂女人唔好既個性

公爵府

仲有! 佢永遠都唔會覺得係自己有問題架! 我現在終於都明白! 佢要求朋友要對佢做D野, 人地未必做到, 就會覺得朋友唔好, 但其實無人要永遠"湊"住你架!

一開始佢同我訴苦, 話原本同佢好FD嗰班女仔FD唔理佢, 當時佢都同其中一個特別FD的, 嗰個女仔FD又係講左D野, 做左D野令到佢覺得唔開心, 我之前唔明點解個女仔會咁, 現在終於都明白了! 但我最反感係佢既態度, 佢會喺我面前講話我以前對佢咁好, 佢咁對我之類既說法, 我覺得佢好計較同埋講左人地既私癮出來, 又小氣又計較, 報復心強

我想疏遠佢, 唔係無原因

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

緣盡

公爵府

爆發點係

我有識到其他另一GROUP既做瑜伽朋友, 來緊會有個EVENT, 我喺FB度SHOW有興趣, 佢見到佢又按有興趣, 但一直都無表示無問我, 而我又無特別搵埋佢一齊去, 因為我都想同佢疏遠, 同識下其他朋友, 跟住我手快快按左係出席, 但未報名同未比錢的, 咁佢就私下問我, 之前無聽過我講過話去, 又問我點樣報名, 有咩詳情再話比佢知, 佢先填表同比錢, 佢好明顯係見到我去佢又想去, 我唔去佢唔去

咁我問佢一句, 我問: "你又去? 我就同佢講原本個時段已經full左, 現在會再問下發起人, 因發起人係我瑜伽導師朋友

佢就問我係咪唔想佢去? 咩意思, 敏感到丫, 可能已經開始FEEL到我呢排避佢, 同佢疏遠, 所以終於控制唔到, 但當時我係忙緊做一D好緊要既野, 佢仲要咁樣, 我咪同佢講, 咁大個人, 想去咪去囉, 去到有D人又唔係唔識, 只係同你無咁熟姐, 佢又發惡, 話佢咁幫我, 見同我FD先問我, 又話以後唔會再問我任何野, 又話自己好多好好朋友對佢好好, 我忍唔住咪爆佢囉, 都講得好白, 話我地唔夾, 同佢做FD好大壓力, 佢講到佢咁多朋友, 我叫佢同其他人FD, 反正佢都成日奉承佢地, 比高帽人戴架啦!

講起瑜伽老師, 都激氣, 但都唔算好激氣, 個瑜伽老師同我FD D, 佢又成日投訴話佢上其他老師瑜伽堂時D老師唔幫佢, 佢係要人地幫佢指導佢D動作的, 最好呢人地一對一咁服侍佢就最好, 咁我咪叫佢上呢個老師堂囉, 我自己私底下同呢個老師講過佢既問題, 想老師多留意佢, 幫下佢, 我有做到, 但佢就因為想同同GROUP另一個女仔上其他堂而放棄繼續上呢個老師既瑜伽, 咁其實我地又無咩所謂, 只係覺得人地都有用心對你, 係你自己放棄姐

首頁

尾頁

跳至