各whatsapp群組不停放風暴資訊

siu-miu
|
救命啊!煮食、買野、學校⋯⋯⋯各方人士不停forward 資訊,個個都認為自己的訊息很「重要」、「幫到人」⋯
如果想知,應該會開電視、上網、上討論區
知道群組分類的重要性嗎??
求求大家不要再煩,救命啊!!
ssbabybabyss
|
siu-miu 發表於 18-9-16 11:29
救命啊!煮食、買野、學校⋯⋯⋯各方人士不停forward 資訊,個個都認為自己的訊息很「重要」、「幫到人」⋯ ...

ignore佢囉,唔駛read,呢個時間大家咁得閒,梗係會whatsapp下啦, 唔睇咪唔好㩒囉,放鬆啲
mmya
|
仲要嗰個send video
我係唔會download落嚟
直接delete
walter632
|
瘋傳
日月水火
|

我又覺得無所謂
當成班人吹下水、傾下計
只係聲音變為文字圖片(語音除外,但是極少)
不過如樓主所講,呢D資訊我唔會發去。
siu-miu
|
日月水火 發表於 18-9-16 12:00
我又覺得無所謂
當成班人吹下水、傾下計
只係聲音變為文字圖片(語音除外,但是極少)

如果是朋友group、親戚我可以接受,但其他買野、煮食⋯真是很救命啊,吹水找自己朋友較合適
最怕miss左真是管要的訊息呢⋯
令人心惶惶
fresh214
|
係呀,不斷有好多VIDEO, 大家都開始緊張
tkop
|
救命啊!煮食、買野、學校⋯⋯⋯各方人士不停forward 資訊,個個都認為自己的訊息很「重要」、「幫到人」⋯ ...

咁呢度都係咁啦
siu-miu
|
tkop 發表於 18-9-16 12:30
咁呢度都係咁啦

呢度唔同,因為我想知的時候主動去睇,但電話係主要通訊工具,屋企人、朋友、老人家未必一齊住⋯⋯有重要事通知靠電話⋯咁多資訊驚miss, 一響就焗睇,靜音都要掃下架
chuballball
|
總會有人狂send 片出來
siu-miu
|
ssbabybabyss 發表於 18-9-16 11:53
ignore佢囉,唔駛read,呢個時間大家咁得閒,梗係會whatsapp下啦, 唔睇咪唔好㩒囉,放鬆啲
...

謝謝你,我會盡量放鬆d
siu05
|
有張相有架分體冷氣機吊吊fing, 真係牙煙
chinging
|
一打風你就會知道你有好多朋友係喺貨櫃場,天文台,工程師,飛行服務隊等等工作。

睇了便算,不用太認真。
tsung
|
Ignore佢算啦!
kkvicky
|

咁妳咪mute個group甚至退group咪得囉。
smile930
|
事實又快過新聞報導。。。
有興趣咪睇吓,無咪直接刪除去囉!
Poyau
|
放鬆
小星星1
|

不要太緊張,skip 咗去
唔係怪獸
|
你自己靜音囉
豬仔mami
|
kkvicky 發表於 18-9-16 13:28
咁妳咪mute個group甚至退group咪得囉。