請問邊隻吸塵機好用?

bbqueen
|
之前用開 dyson, 有冇好介紹?thx
Smurfy
|
bbqueen 發表於 18-9-16 11:44

use the same then
bbqueen
|
Smurfy 發表於 18-9-16 14:41
use the same then

hitachi 好唔好呢?
Smurfy
|
bbqueen 發表於 18-9-16 23:56

我用panasonic
其實吸塵機,有乜話好唔好
852BB
|

正負零
樹熊
|

剛買正負0幾好用又輕身
Longyuet
|
bbqueen 發表於 18-9-16 23:56
日立差到無朋友,連普通門口地毡嘅塵都吸唔到,义滿電也只能用二十分鐘
澳門媽媽
|

正負零
oceandeepsea
|
吸塵機有高低之分既,iris ohyama / 牧田 就弱小小,正負零就賣樣,價偏高
chinglaambb
|
正負零
callmebabe
|
oceandeepsea 發表於 18-9-17 21:18
吸塵機有高低之分既,iris ohyama / 牧田 就弱小小,正負零就賣樣,價偏高

我都諗緊ohyama定+/- 0
其實+/- 0有咩好? 吸得乾淨d?
oceandeepsea
|
callmebabe 發表於 18-9-18 18:23
我都諗緊ohyama定+/- 0
其實+/- 0有咩好? 吸得乾淨d?

個樣靚,夠輕,會令人成日想拎黎用,但價錢偏高
callmebabe
|
oceandeepsea 發表於 18-9-19 08:17
個樣靚,夠輕,會令人成日想拎黎用,但價錢偏高

好似LC咁
hh817
|
億世家最近開倉我買左哩部,好似dyson
so far我覺得好用,又平又抵用

christina
|
dyson
rosay831
|
平價: panasonic (普通吸塵機黎講我覺得算係幾好)
貴價: Rainbow (唔多人識但貴野黎講佢貴得值, 好過dyson貴得黎冇乜用)
333s
|

選不占地方,手持。灵活D。+ 易掉垃吸。
太大笨像, 家里家私多, 吸尘很累的。

地方大, 沒家私, 吸塵最正。

choi2015
|
hh817 發表於 18-9-24 11:32
億世家最近開倉我買左哩部,好似dyson
so far我覺得好用,又平又抵用

我想問下你喺網店買呀,定係喺佢門市買
ykleung4
|
Miele
kitchenMom
|

我都係用緊 dyson, 用咗幾年,就來壞,又係諗緊壞咗買返佢,定換另一牌子。

整體都滿意,最好係可以掛起,慳地方。但用落,有很多不足之處。用來吸縫隙好有問題,因為佢條管個設計粗,同埋吸頭同管之間圓形個接駁位好大,根本好多時吸唔到隙位同梳化底。昨天想用來吸窗框嘅塵,部機設計太不靈活,根本就吾到位吸