照顧初生嬰兒課程

hqisabella
|
請教,唔知邊度有呢d課程可以上,要收費也可!主要想學同BB沖涼換片餵奶等!
karytse90121
|
留名想知-3-我都想拎埋老公去學, 比錢都無所謂
EstrellaDamm
|
hqisabella 發表於 18-9-16 12:18
請教,唔知邊度有呢d課程可以上,要收費也可!主要想學同BB沖涼換片餵奶等!
...

我陀大女時參加咗 Baby Planner 嘅班,不過已經成四年前了。我覺得幾好。生第一胎時我冇請陪月,係自己湊B的。

餵奶方面,我一早決定餵人奶,嗰時參加咗健康院哺乳班,都有幫助。後來第二胎,我先知道原來衛生署都有託團體舉辦母乳講座及研習班,全部都免費的,亦好有用。
jenny729
|
我又係4年前baby planner,真係ok,果陣好似大約6對夫婦,我老公學完,到照顧BB時真係似模似樣
wcbbbbbb
|
hqisabella 發表於 18-9-16 12:18
...

坊間有好多俾$上嘅
人才培訓中心, mama care Centre
都有開班

你可以上網search下website 有寫有咩課程同幾錢
after1717
|
之前上循道衛理中心個d,覺得好有用,老師好專業。可以上網search 下
JD930
|
我諗住報Matilda個啲,有兩堂姐姐都可以上

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
lhzgigi
|
醫院產前講座唔知有冇教?
奶粉會產前講座都可能有,幾年前去雅培,佢講座完之後有攤位教換片等等
另外健康院書仔或者網業都好多資訊同影片,我都係睇片溫書睇返點同初生b沖涼
haha748494
|
系吖,有上過堂,照BB可以輕鬆D。我C6之前有去上,我當時請唔到假。