似係轉風向,大家要小心

無話可說
|
屋企經歷左幾個鐘世界末日咁,而家開始屋企風聲無咁響,屋企向東北,由尋晚到而家岩岩先敢關冷氣開陣窗!我仔話應該轉風向喎,大家真係要小心,如果驚既去酒店啦!
cbeyond
|
相反, 由無風, 到現在超大風, 有d怕會爆玻璃
|
轉西北 嗎 我睡房有邊窗向西
maytang_sm
|
cbeyond 發表於 18-9-16 12:27
相反, 由無風, 到現在超大風, 有d怕會爆玻璃

簡直係折磨,勁恐怖
emt1314    發表於 18-9-16 13:09
Hanayori
|
終於靜少少,屋苑好多樹冧咗,望落樓下視野突然開揚咗 [/smiley :bashful
nms
|
好似轉東風
無話可說
|
701003 發表於 18-9-16 12:29
轉西北 嗎 我睡房有邊窗向西

我都唔識,我屯門就光猛左d,屋企對出d風雨無咁恐怖囉!
fanny2014
|
無話可說 發表於 18-9-16 12:26
屋企經歷左幾個鐘世界末日咁,而家開始屋企風聲無咁響,屋企向東北,由尋晚到而家岩岩先敢關冷氣開陣窗!我 ...

可以開冷氣嗎?(窗口式)。朋友叫我不要開,現在比較熱,圍有風扇勁吹住。
無話可說
|
Hanayori 發表於 18-9-16 12:33
終於靜少少,屋苑好多樹冧咗,望落樓下視野突然開揚咗 [/smiley :bashful
...

我望出去樓下簡直打杖咁
Mrs周
|

我呢邊突然冇咁大風,靜咗好多

無話可說
|
nms 發表於 18-9-16 12:40
好似轉東風

唔知呢,唯有睇天文台,之前好似話東北,我呢邊真係吹到好癲,好似當年愛倫咁
無話可說
|
fanny2014 發表於 18-9-16 12:43
可以開冷氣嗎?(窗口式)。朋友叫我不要開,現在比較熱,圍有風扇勁吹住。
...

我有開架,都係窗口式,岩岩先關左一陣咋,見無咁橫風橫雨開到少少窗!
無話可說
|
Mrs周 發表於 18-9-16 12:44
我呢邊突然冇咁大風,靜咗好多

係,近呢十幾分鐘唔似10號風球
|
無話可說 發表於 18-9-16 12:43
我都唔識,我屯門就光猛左d,屋企對出d風雨無咁恐怖囉!

係喎,雨細了少少,天光咗少少....

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
cattz288
|
fanny2014 發表於 18-9-16 12:43
...

唔好! 驚同風鬥力會著火
wyl
|
nms 發表於 18-9-16 12:40
好似轉東風
我屋企窗全向東,剛剛2小時真係地動山搖咁,狂風暴雨,樓搖窗震燈閃,依家反而靜一陣間竭一陣狂風咁。
emt1314    發表於 18-9-16 13:20
JD930
|
Hanayori 發表於 18-9-16 12:33
...

Vinccy
|
我住東南,恐怖到我想喊
melody93949596
|
應該係東北 轉 東 再轉東南
kc_01k
|
無話可說 發表於 18-9-16 12:26
屋企經歷左幾個鐘世界末日咁,而家開始屋企風聲無咁響,屋企向東北,由尋晚到而家岩岩先敢關冷氣開陣窗!我 ...

吓,我仲以為個風走,轉風向即係點呀?