自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

emily22 發表於 18-9-16 13:13
試下咁做

昨晚已整左, 但是禍檔不過! 廚房我已掛左個桶在窗花盛水

大宅

暫時滴水不漏
30年公屋

伯爵府

我無,幾十年既單幢舊樓,1x樓開揚,無漏水,只係閃左幾吓同搖左一吓

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

水草 發表於 18-9-16 12:47
因為全屋窗邊漏水,我要不停扭毛巾 ,雙手d皮膚好痛紅哂
究竟邊個屋苑無漏水? 係米新樓就無事 ...

全屋向東北d窗都有漏

男爵府

回覆樓主:

三十年公屋無事

子爵府

我屋企接近無漏
係睡房窗邊有一攤水,咁多年我第一次見有漏水
鋪條毛巾就可以了
都算係咁

九龍東私人屋苑,不是向海,但係向東
未來幾個小時都要睇實會唔會有事

男爵府

15年半新私樓 食緊東南風 無漏水

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

here.
唔當風,冇漏水,呢幾晚臨瞓都即刻關到實一實
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tsung 發表於 18-9-16 13:47
全屋向東北d窗都有漏

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

(Samantha) 發表於 18-9-16 12:59
抹窗抹到攰,用個桶頂住先。

X2
(emoji)(emoji)

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

窗無,但大門中雨,向下流就流哂入屋
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

我屋企算係冇滲水, 只係窗"LA" 最大風雨嗰有小小水, 一條毛巾頂得住

PS 四十幾年樓

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

sweet__heart 發表於 18-9-16 13:41
我無,幾十年既單幢舊樓,1x樓開揚,無漏水,只係閃左幾吓同搖左一吓
我都係幾十年單幢舊樓, 冇搖冇閃, 冇點滲水, 托賴喇

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我屋企向西無漏水,但樓上有向東單位冷氣機位,窗台位不停漏水

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我向東南,近廿年私樓.無漏水

伯爵府

回覆樓主:

全新鋁窗整了7年咋,第一次漏緊水
前面開場,全無樓

侯爵府

我屋企無漏水但棟大廈搖下搖下

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

暫時未有

水晶宮

回覆 水草 的帖子

舊樓才冇事, 我家冇窗台, 冇漏水

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我呢邊冇事,因為前面有兩棟樓檔住

首頁

尾頁

跳至