窗台滲水太西利啦

bb_515c
|
出動垃圾袋裝住d雨水
下面放滿衫索水

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
funbi0816
|
明天又到玻璃膠
VenusSasa
|
我都系吖,用膠袋接水。。
HLDMaMa
|
應該膠袋向外夾實窗,将水善出去,就吾駛接住D水。
bb2
|
HLDMaMa 發表於 18-9-16 13:22

無錯,唔係接水,而係用窗夾住膠袋將水卸出去,我整左,真係好好多
annann246    發表於 18-9-16 13:55
feclagnes
|

你啱,我望到都笑左
mymarigold
|
膠袋一半攝喺出面

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
bb_515c
|

我知呢個方法,不過外面太大風,我唔敢開窗,所以係裏面接水
bb_515c
|
feclagnes 發表於 18-9-16 13:40
你啱,我望到都笑左

我唔敢開窗,所以先係裏面接水,同埋點解要笑,我呢邊大風到好多垃圾週圍飛,我唔會開窗駁,放個膠袋出去
bb_515c
|
bb2 發表於 18-9-16 13:36
無錯,唔係接水,而係用窗夾住膠袋將水卸出去,我整左,真係好好多
...

我唔敢開窗!外面好大風,加上好多垃圾週圍飛
lai_123
|
我太遲知道呢個方法, 忙咗一朝無哂力
tsung
|
bb2 發表於 18-9-16 13:36
...

hayley_leung
|
咁用大膠紙封咗窗邊得唔得呢?
bb2
|
bb_515c 發表於 18-9-16 13:50
我唔敢開窗!外面好大風,加上好多垃圾週圍飛

我都係等無咁大風時同C6夾手夾腳,一人拉住隻窗一人攝膠袋....你都唔好夾硬黎,等風冇咁大先整過,小心為上
日本成
|
我地屋企又係滲晒水,我拎咗阿仔d尿片來吸 成塊片脹晒
bb_515c
|
lai_123 發表於 18-9-16 13:50
我太遲知道呢個方法, 忙咗一朝無哂力

我都一早知道呢個方法,但係無整到,
但見個窗開始頂唔順,開始滲水,外面又大風,萬一開窗,被風扯走個窗點算,所以我先係裏面癡個膠袋,唔明點解會有人笑,鬼唔知啊媽係女人咩
bb2
|
hayley_leung 發表於 18-9-16 13:52

防水就得
JessMama
|
正確,咁大風,而家唔好開窗整。危險。
bb_515c
|
hayley_leung 發表於 18-9-16 13:52

我個窗係d螺絲位滲水入嚟,唔係條膠邊,所以d水係上面漏落嚟
bb2
|
bb_515c 發表於 18-9-16 13:55
我都一早知道呢個方法,但係無整到,
但見個窗開始頂唔順,開始滲水,外面又大風,萬一開窗,被風扯走個窗 ...

哎!其實我都一早知,不過見以前從未試過滲水,所以掉以輕心 經一事,長一智,下次就識點做