已解決

Watashiwamomo
|

已解決
beetle910
|
Watashiwamomo 發表於 18-9-16 12:57
住在最食風杏花邨那頭,剛剛係房清晰聽到一聲玻璃裂聲,屋企人亦聽到,目測唔見有裂痕,應點做?謝 ...

搵床單蓋住唔好等佢爆到碎片週圍都係,遠離窗邊
|
回覆 beetle910 的帖子

但我唔知係邊一個窗裂,有2面牆身係窗
JD930
|
Watashiwamomo 發表於 18-9-16 13:00
回覆 beetle910 的帖子

但我唔知係邊一個窗裂,有2面牆身係窗

兩邊都整
rachel0316
|
你地去安全地方先
唔好企窗附近
|
回覆 JD930 的帖子

而家躲左係廳度
|
回覆 rachel0316 的帖子

謝謝提議而家暫時躲左係廳度
rachel0316
|
Watashiwamomo 發表於 18-9-16 13:06
回覆 rachel0316 的帖子

謝謝提議而家暫時躲左係廳度

小心take care
trendy007
|
回覆 Watashiwamomo 的帖子

拉上布帳, 就算玻璃碎裂时D玻璃都不会飛太遠傷到人.
JohnKeats
|

關在房門先,扯風就出事
JD930
|
Watashiwamomo 發表於 18-9-16 13:04
回覆 JD930 的帖子

而家躲左係廳度

|
回覆 trendy007 的帖子

有呀已即時將窗簾拉起來,擋一擋估唔到真係出事,暫時除了剛剛聽到一下《啪裂》聲,唔知係裂邊塊外都安全,今朝由9點幾驚到而家
而家好左少少但間唔中都好大風下,謝謝各位
karenlyk
|
祝平安
myaisha0435
|
Watashiwamomo 發表於 18-9-16 12:57
住在最食風杏花邨那頭,剛剛係房清晰聽到一聲玻璃裂聲,屋企人亦聽到,目測唔見有裂痕,應點做?謝 ...

關門走人....仲可以點
Amy1974
|

注意事項:切勿外出。遠離當風的門窗,以免被風中的碎片擊中。鎖緊屋內的門戶,並確保小童安置在家中最不當風的地方。切勿觸摸被風吹鬆的電纜。窗門如被風吹毀,應待情況安全時才修補。

http://www.weather.gov.hk/wservice/tcsignac.htm
fresh214
|
要小心呀
|
回覆 myaisha0435 的帖子

其實我係想知邊塊窗裂,因為目測冇裂痕,想換窗都唔知換邊一塊到時驚要全部窗都要換過
|
回覆 Amy1974 的帖子

收到謝謝!希望大家平安無事
emt1314
|
CMMANDY
|

等天氣正常番,再找整窗師父來檢查,他們專業,有方法的