聽日就算落左波可唔可以全港停工一日,太亂了

shio
|
屋外要清理,不少人自己間屋就算高樓大廈都入晒水!有排善後!
333s    發表於 18-9-16 13:58
JD930
|
shio 發表於 18-9-16 12:58

tester5
|

當然得啦,自己攞事假唔返,留係屋企清理。
chuballball
|
Agree 村屋已停電漏水
Felix223
|
出邊四周圍嘅好多樹吹霖曬...我唔打算返工。潛在危險咁多...
Manmanma~
|
回覆 shio 的帖子

同意~好多地方都亂曬,爆玻璃,好恐怖 大家小心
藍貓仔
|
同意
SUMMER581
|
333s
|

自己間屋就算高樓大廈都入晒水。
关窗都入水。

現己清理, 好累, 因本身大感冒, 咳十多日了。
開冷氣, 風扇

木土土
|

所謂「不少人」,同全港人口比,都是好少數吧!有需要就自己請假啦!

Nbs
|
我同老公已經攞左喇,有排搞。
cinda72.
|
我肯定星期一有排接租客電話,放假?我打定電話比幾個熟既裝修佬同維修師父,唔該standby啦,唔搵多幾個,驚佢地做唔切
water123321
|
攞定假, 有排攪!
bubu7
|
全港停工一日? 自己請事假
維尼仔
|
我都同意
me920
|
就算自己屋企冇事,但相信好多路面都有塌樹或雜物阻塞,需要先清理才可讓人車行走。支持放假一天,等有關部門處理好先。
MM2H
|
me920 發表於 18-9-16 15:33
就算自己屋企冇事,但相信好多路面都有塌樹或雜物阻塞,需要先清理才可讓人車行走。支持放假一天,等有關部 ...

同意,有關部門都需要時間清理
上次天鴿後好多highway 都有塌樹清唔切,其實仲係好危險,但起碼雨已停,老公早出門都要間唔中停低移走樹幹先行到
如明早仍大風雨,真係需要考慮
豬仔嘜
|
此災不同舊時之災,所以我也贊成
hohoyy
|

學校就有需要,始終係小朋友。成人有需要番唔到工,自己處理,相信公司會體諒。
aliensss2008
|
me920 發表於 18-9-16 15:33
就算自己屋企冇事,但相信好多路面都有塌樹或雜物阻塞,需要先清理才可讓人車行走。支持放假一天,等有關部 ...

有關部門又可唔可以放假一天
要真心感謝有返工既人