有感

biancaho7
|
剛才有jm提議明天停工停課
但即有人出話香港小朋友過份保護
我老公接緊急order
剛出車要去做野
佢話市面好混亂
好多冧樹塞死晒
開頭都有警車幫佢開吓路
行行吓都開唔到
警察都話愛莫能助
再兜右兜都去唔到目的地
仲塞死左係highway
所以安坐家中既人
係唔會知市面而家係幾咁惡劣
莫講話明天返工返學
bb2
|
biancaho7 發表於 18-9-16 14:09
剛才有jm提議明天停工停課
但即有人出話香港小朋友過份保護
我老公接緊急order

Beiku
|
過份保護?痴線!停工停課係為咗令大家有時間安頓一切。今日個風有幾破壞性大家有眼睇㗎啦....
Chickentailbun
|
如果我係tko 主人房爆窗果個人
我相信我一家明天都唔可以返工返學 留喺度清理現場。
vivibabyvivi
|
所以我話所反對嗰個喺深山囉我仲屋企望落街都見好多樹冧左
lovebbb
|
我屋企樓下,四條行車線上都有塌樹,係整棵樹而不是樹枝,好可怕
biancaho7
|
vivibabyvivi 發表於 18-9-16 14:25
...

我樓下成架車反左係路中心

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kc_01k
|
明天係特別,唔覺停課有問題,工人都要時間做嘢,再一大堆人出去,只會更混亂。而且招牌呀樹木好多都仲吊吊揈,比時間香港恢復。冇問題。
kc_01k
|
vivibabyvivi 發表於 18-9-16 14:25
...

我住屋苑,望落去已好多冧樹,好多學校都實有樹包圍,比啲時間人清理啦。又唔係次次打風都咁
kc_01k
|
...

我住屋苑,望落去已好多冧樹,好多學校都實有樹包圍,比啲時間人清理啦。又唔係次次打風都咁
cattz288
|
頭先見塊大廣告膠布吹喺路中心, 如果com住開緊既車頭, 超超危險
小雄維尼
|
我屋企隔離就係學校, 但係山竹太勁, 樹劈斷已經指定動作, 我座樓不斷有玻璃吹落街, 一片混亂, 停一日等清潔處理左部份先再返啦
megumiyu
|
其實校舍本身都要善後架,唔檢查清楚就俾學生返去,係不負責任嘅表現!
Jumama2000
|
...

東廊附近有好多樹枝樹葉,仲有毛巾等什物,想像到風暴過後全港有排清理。
karenlyk
|
上網都睇到市面有幾惡劣,明天停工停課唔過份
Angel_Rose
|
lovebbb 發表於 18-9-16 14:26
我屋企樓下,四條行車線上都有塌樹,係整棵樹而不是樹枝,好可怕
如果塌樹發生係主要公路,明天大部份人都返吳到工了
Angel_Rose
|
karenlyk 發表於 18-9-16 14:37
上網都睇到市面有幾惡劣,明天停工停課唔過份
同意,不過停工啲老細一定嘈,唉
Poyau
|
明天好可能交通大亂
JD930
|
kc_01k 發表於 18-9-16 14:28
明天係特別,唔覺停課有問題,工人都要時間做嘢,再一大堆人出去,只會更混亂。而且招牌呀樹木好多都仲吊吊 ...

同意
章魚妹妹
|
果個人真係同佢講都費事,好明顯今次係嚴重有安全問題啦,成件事係經過上年天鴿同澳門既經驗,政府一早安排徹離同比心理準備市民,今次真係做得好好,再加上天文台重點咁講同解釋有幾大威力,先減低更多意外!佢講得好岩,小朋友係好脆弱架,根本人就係好脆弱!人命仲好珍貴添!