0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

Bb係膠墊上玩。剛6個月多坐不太隱,我一分心捉唔切,頭訓落,頭撞地墊有勁大聲,膠墊得1cm,後腦訓落,好擔心...想知咁情況係咪自己留意B.B.?如果bb喊左陣安撫完之後無咩會唔會對腦有影響?怕會唔會腦震盪或影響個腦

伯爵府

kawainnn 發表於 18-9-16 14:16
Bb係膠墊上玩。剛6個月多坐不太隱,我一分心捉唔切,頭訓落,頭撞地墊有勁大聲,膠墊得1cm,後腦訓落,好擔 ...

之前我女都試過,先觀察有無異常

子爵府

回覆樓主:

觀察bb有冇嘔吐,精神如何,如果食得玩得訓得應該冇事

男爵府

kawainnn 發表於 18-9-16 14:16
Bb係膠墊上玩。剛6個月多坐不太隱,我一分心捉唔切,頭訓落,頭撞地墊有勁大聲,膠墊得1cm,後腦訓落,好擔 ...

有塊墊唔洗咁驚先,佢喊完會收聲,要觀察佢3日,有無嘔奶,呆滯,昏睡等,我個仔6個幾月係大人床跌落地,我見住佢後腦落地,心痛又驚慌 你不如換厚身d既地墊啦

珍珠宮

換塊厚D既墊,聽其他JM講,留意有嘔吐,昏睡情況

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我BB都系好經常跌親,我都好自責。只要唔會出現其他不適情況就唔洗擔心。

珍珠宮

haha748494 發表於 18-9-18 23:28
我BB都系好經常跌親,我都好自責。只要唔會出現其他不適情況就唔洗擔心。 ...

好經常跌親??

我親戚個b成日跌落地,係無表面傷痕! 但個小朋友好蠢囉! 好慢囉! 都唔知有無跌親個腦

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 bananaGi 的帖子

經常跌,但就唔系下下都撞到頭。我囝跳跳下,都會跌低。

首頁

尾頁

跳至