出面橫風橫雨,我屋企同出面一樣...

Manmanma~
|
為左一餐做節飯嘅地點而嘈,真係好無謂 62就想喺屯門食,99就話想喺尖咀食,好無聊,我只係加左句:邊度食都一樣啫.....就係咁比99針對左幾日,岩岩忍唔住駁左佢....出面打風...我覺得係屋企都唔多安全..
blackberry
|
今日燥底, 到時扮病, 關人屁事
cedarcone
|
通常家有長輩少說話最好,
否則講乜野都當人地有錯。
最慘打風又唔可以避開佢地 !
始終同娘家講野百無禁忌 !
stagea
|
下次當聽唔到,千萬不要搭咀。
anyuser18
|
真係慘
佢咁小氣!不如佢打開窗食西北風算
tsung
|
stagea 發表於 18-9-16 14:35
下次當聽唔到,千萬不要搭咀。

Manmanma~
|
回覆 blackberry 的帖子

相見好同住難.....我真係好想叫c6快D搬走。。。
blackberry
|
Manmanma~ 發表於 18-9-16 18:00

相見好同住難.....我真係好想叫c6快D搬走。。。

明白, 我當年都日日哦老公搬, 其實我6299算唔錯, 但都想有自己話事權
Gmay
|
Manmanma~ 發表於 18-9-16 14:22
為左一餐做節飯嘅地點而嘈,真係好無謂 62就想喺屯門食,99就話想喺尖咀食,好無聊,我只係加左句:邊度食 ...

奶奶們係咁架啦~ 好多野都好似無所謂,其實好多都有所謂既 結婚前講「阿仔成家立室喇」最後真係要搬出黎又另一會事,之前我地都用左好多時間搵樓,點知最後都係得個搵字.. 用時間溶化佢啦,老人家點都會想見多d個仔既~ 搬近d老人家啦!加油
Manmanma~
|

我都係成日哦我老公我話搵返同區就阿皇太后,講真未結婚已經開始儲錢,真係好想有自己既天地啊啊啊啊啊~~~聽朋友講,屯門有新盤,有啲心動⋯諗緊點開口同老公講~

Gmay
|
Manmanma~ 發表於 18-9-16 20:19

我都係成日哦我老公我話搵返同區就阿皇太后,講真未結婚已經開始儲錢,真 ...

其實有好多解決方法,佢驚無左個仔姐....搬近d多d番去食飯見老人家就ok, 唔好硬碰硬,你老公夾係中間好難做~ 屯門新界西果邊環境都唔錯,果頭好似好多新盤,你可以留意下
VCBB小天使
|
Manmanma~ 發表於 18-9-16 14:22
為左一餐做節飯嘅地點而嘈,真係好無謂 62就想喺屯門食,99就話想喺尖咀食,好無聊,我只係加左句:邊度食 ...

唔會出聲。
Manmanma~
|
回覆 VCBB小天使 的帖子

忍左好耐架喇.....係屋企講咩都唔啱聽咩都錯咁,好難受.....我知如果再唔搬關系只會越黎越差...講到尾, 我唔想攪到我老公
VCBB小天使
|
Manmanma~ 發表於 18-9-16 21:03
回覆 VCBB小天使 的帖子

忍左好耐架喇.....係屋企講咩都唔啱聽咩都錯咁,好難受.....我知如果再唔搬關系只 ...

所以咪唔出聲俾意見囉,費時老公做磨心。
daisydaiswong
|
Gmay 發表於 18-9-16 20:43
其實有好多解決方法,佢驚無左個仔姐....搬近d多d番去食飯見老人家就ok, 唔好硬碰硬,你老公夾係中間好難 ...

多D溝通對你會好D,有咩同老公講, 相信佢會明白你感受~我建議你唔好玩攻心計唔好硬碰…….會輸左個家….講開環境好,黃金海岸個邊好似都幾正,夠靜,個view一流,又近沙灘,放下去拍拖行下沙灘都好正。我一直都好想有個咁既dream house。但係附近好多都係大碼樓…買唔起..
Poyau
|

JD930
|
cedarcone 發表於 18-9-16 14:32
通常家有長輩少說話最好,
否則講乜野都當人地有錯。
最慘打風又唔可以避開佢地 !

peonica
|
只要放c6 多d 返屋企食飯,老人家就有安全感
Manmanma~