山竹令我諗起明日之後

Vickyy82
|
全球暖化的確好嚴重。水位上升。沿海國家城市全部玩完, 希望大家都可以一齊為環保 地球略盡綿力
crystal媽咪
|

Phyonafung
|
人類真係破壞左地球!
may817
|
同感
plumtree
|
Vickyy82 發表於 18-9-16 18:44
全球暖化的確好嚴重。水位上升。沿海國家城市全部玩完, 希望大家都可以一齊為環保 地球略盡綿力 ...

bulubulu
|
昨天C6想去買麵包,見到呢個埸面,已經同我講笑話「明日之後」

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Vickyy82
|
bulubulu 發表於 18-9-16 19:15
昨天C6想去買麵包,見到呢個埸面,已經同我講笑話「明日之後」

依2年真系多災多難。
fungikaikai
|
同意

如果人類唔做野補救,極端氣候將會愈來愈極端
JD930
|
全球暖化的確好嚴重。水位上升。沿海國家城市全部玩完, 希望大家都可以一齊為環保 地球略盡綿力 ...

Poyau
|

BBJOJO
|

Love_Poison
|

kurocat
|
同感
地球憤怒了
mrstangdorothy
|
無錯,今次之後人類真係應該要反思一下
sfccwy
|
希望多d人身體力行去環保
Vickyy82
|
我而家出街唔用飲筒。雖然可能只系微不足道既事, 但希望愈做愈多啦
幸福花
|
大家可以買小D衫陶小D寶咩!我最憎陶寶甘多包装!
flyinsky
|
幸福花 發表於 18-9-16 23:08
大家可以買小D衫陶小D寶咩!我最憎陶寶甘多包装!

淘寶真係超唔環保,而且大陸人既消費主義好旺盛,佢地完全無環保既觀念,唔講鐘意買嘢,試過係深圳見到隔離枱既女人叫完嘢食為打卡,每樣嘢只係食dd
平安幸福
|
支持環保(emoji)
princessally
|
雖然我好鍾意日本,但其實我都覺得日本都好唔環保,佢每樣食物或用品都包裝得好靚,其實我真係好鍾意,但發覺每次買少少野,佢都會包到好靚,心裏覺得好鍾意,但又覺得好浪費真係好矛盾