人在韓國,cxl左機,hkexprexx機位反香港

newpower_hk
|
本身17号韓國11:25起飛,但hkexpress最快要23号先有機會,最搞笑係佢地網頁買到19号反香港機位。
話如果要19号,我自己申請退款,再買最新。
我買左旅遊保經銀行,星期日冇人聽,有冇人知經hsb買qbe..我而家可唔可以自行申請hkexpress反香港個張機票,再買17号另一間airline 17/18反香港?
qbe claim唔claim到?
plng1215
|
打去旅保公司問,要睇你買個plab 包唔包惡劣天氣
Poyau
|
希望一切順利
都敏俊C
|
newpower_hk 發表於 18-9-16 19:23
本身17号韓國11:25起飛,但hkexpress最快要23号先有機會,最搞笑係佢地網頁買到19号反香港機位。
話如果要1 ...

就算保都有上限,自己上網睇都 check 到
panyeung
|
話如果要1 ...

唔趕嘅,咪23號返,趕嘅,保險有冇得claim ,都買19號返
Ocean419
|
話如果要1 ...

我thru HSBC 買AXA, 剛睇返terms adverse weather 只係頭6小時及之後每12小時賠$250上限$2500,如果delay 2日嘅酒店同買過張新機票應該唔夠
lazypig
|
話如果要1 ...

上年天鴿我試過
一見綱上話我班機取消
Hk express HK 去名古屋
即刻
1)print 個官網通告
2)買下一天Hk express 出發較晚的航班(慎防又飛唔到)
旅行回港後:
1)HK express 官綱按 refund ticket
2) 連同原本機票itinerary/ 扣數 statement/ 新的 航班 boarding pass......
寄去 Claim delay, 我就 $250 for 6 hrs
就算條數 cover 唔到都要唸計走,d 機票只會越炒越貴,同埋越來越少位,除非你有假期

終極熊貓
|
話如果要1 ...

無print/download份保單?
都明知打風㗎啦喎