不如討論下聴日點返工

koala904
|
本身住旺角返九龍灣,假設架空電纜段未修復好,係咪應該搭巴士返,但一定排哂大隊早起碼一粒鍾出門口
luckybaby2011
|
koala904 發表於 18-9-16 20:59
本身住旺角返九龍灣,假設架空電纜段未修復好,係咪應該搭巴士返,但一定排哂大隊早起碼一粒鍾出門口:sweat ...

我唔擔心時間、希望政府檢查到d就冧既樹先
purple_onion
|
路面未清理,巴士行車會暢順嗎?
koala904
|
purple_onion 發表於 18-9-16 21:13
路面未清理,巴士行車會暢順嗎?

一定好塞車
good_pig
|
本身住旺角返九龍灣,假設架空電纜段未修復好,係咪應該搭巴士返,但一定排哂大隊早起碼一粒鍾出門口:sweat ...

我都係九龍灣,仲係要轉小巴果d, 應該塞爆
特級粉絲
|
我都想知,大埔返觀塘如果巴士一定勁塞車,火車地鐵又唔知有冇事
happygirl_001-
|
我搭東鐵返工, 如未恢復通車, 都唔知點返尖沙咀。
ilikethis2005
|
完全諗唔到呀
先要搭車帶阿仔比奶奶湊,再搭車再轉車返工。
相信返到公司我已經疲爆
purple_onion
|
點番工呀!
Wish1388
|
happygirl_001- 發表於 18-9-16 21:29
我搭東鐵返工, 如未恢復通車, 都唔知點返尖沙咀。

我同你一樣,仲要路面封晒路 巴士都唔知有無

koala904
|
good_pig 發表於 18-9-16 21:28
我都係九龍灣,仲係要轉小巴果d, 應該塞爆

我都要轉shuttle 丫,應該喺你附近
subica
|
我反而諗小朋友點湊,咁岩姐姐放大假返佐菲,兩個小朋友唔駛返學,太大雨又怕老人家過黎湊小朋友,如湊過去老人家到再返工又驚大雨送小朋友過去
me920
|
要搭東鐵,但新聞話東鐵線受損喎...................
點返工呀?
BBJOJO
|

good_pig
|
koala904 發表於 18-9-16 21:36
我都要轉shuttle 丫,應該喺你附近

平時德福落去都塞塞地架啦
koala904
|
purple_onion 發表於 18-9-16 21:32
點番工呀!

其實而家仲咁大風,條街又立立亂,今晚有乜可能清得切聴日返到工
flyinsky
|
盡量早起身,我諗到8點地鐵點都開返掛
koala904
|
good_pig 發表於 18-9-16 21:43
平時德福落去都塞塞地架啦

所以有時人多我行返公司唔搭shuttle
JD930
|

坐車有點危險但宜家唔方便逼地鐵,所以可能會請假...
koala904
|
JD930 發表於 18-9-16 21:53
坐車有點危險但宜家唔方便逼地鐵,所以可能會請假...

我諗聴日超級多人請假