岩岩睇到兩個鋪,相映成趣

koalachan2002
|
1. 大風唔應該叫pizza,因為要顧及送貨員安全,應該打風罷叫外賣,等餐廳無生意。
2. 杏花邨有幾座停電,就一定要有人當更,管理處唔可以唔接電話,又唔可以無看更當值

其實只係未去到你切身需要,即係針唔拮到肉唔知痛,希望社會少d批評,多d包容,每個人都有唔同既需求
ginniefong221
|
koalachan2002 發表於 18-9-16 21:05
1. 大風唔應該叫pizza,因為要顧及送貨員安全,應該打風罷叫外賣,等餐廳無生意。
2. 杏花邨有幾座停電,就 ...

吾止要有人當更
仲要有人上門逐家逐戶拍門..通知無水無電
stkyo
|
好多人睇野只睇一面,過份偏激!
cissie    發表於 18-9-16 22:48
heilok
|
好多人只睇自己需要,唔夠體諒。
老闆放自己假就好,無人服務自己就唔好。
cattz288
|
koalachan2002 發表於 18-9-16 21:05

仲有, 見老麥kfc開, 就鬧人, 罷買!
新秦先生
|
我自己係做酒樓日薪工,唔同大家做月薪工日日望打風放假照有糧出咁開心,我好幸運今日有工返,如果冇左呢幾百蚊,我屋企下星期就會冇早餐食. 你地可能覺得老闆刻薄,但其實大家都係自願返工,大家都係返得好開心,你叫我坐係屋企對住四面牆,我真係唔知點算好. 今日天氣雖然好差,但黎既客卻比平日友善,就算等耐左都會忍讓,個個都話唔使急,最緊要快,我唔趕時間,香港人個個都唔趕時間,真係冇幾可.
graceyung
|
新秦先生 發表於 18-9-16 21:28
我自己係做酒樓日薪工,唔同大家做月薪工日日望打風放假照有糧出咁開心,我好幸運今日有工返,如果冇左呢幾百 ...

|
ginniefong221 發表於 18-9-16 21:08
吾止要有人當更
仲要有人上門逐家逐戶拍門..通知無水無電

其實都已經停左水電,都知因爲打風啦,仲通知乜嘢
|
stkyo 發表於 18-9-16 21:11
好多人睇野只睇一面,過份偏激!

我都覺近年出現多左
|
heilok 發表於 18-9-16 21:16
好多人只睇自己需要,唔夠體諒。
老闆放自己假就好,無人服務自己就唔好。
...

咁先係最醜陋既一面
|
我自己係做酒樓日薪工,唔同大家做月薪工日日望打風放假照有糧出咁開心,我好幸運今日有工返,如果冇左呢幾百 ...

希望你回家小心啊,祝你順利
新秦先生
|
koalachan2002 發表於 18-9-16 21:34
其實都已經停左水電,都知因爲打風啦,仲通知乜嘢
我以前做過保安,呢個係服務承諾,就算冇人應門都要貼通告係門口.
bk2013
|

最緊要返工放工安全,十號都要返工辛苦哂
IamDirector
|

MM2H
|

你真係⋯
40包點心拼盤食晒未呀?
bubu7
|
koalachan2002 發表於 18-9-16 21:36
希望你回家小心啊,祝你順利

我果個連踩十幾個鐘,依家仲未走得,一陣會在公司冲涼訓一陣,7-11 果d 冇開

Wingwingm
|
MM2H 發表於 18-9-16 22:19
你真係⋯
40包點心拼盤食晒未呀?

衰野丫,我啱啱又係想回佢40包點心食曬未
|
bubu7 發表於 18-9-16 22:21

我果個連踩十幾個鐘,依家仲未走得,一陣會在公司冲涼訓一陣 ...

紀律部隊?
Yoanna2017
|

我同意第1點唔叫pizza外賣,因為一早預報左今日會打風,應該及早準備食水,如果冇準備既,就咁白飯煎蛋當一餐算啦。無謂要人搵命搏。
第2點我睇到原post都覺得呆左,佢自己都冇電啦,管理員可以同佢講咩?上黎比佢鬧?
ginniefong221
|
Wingwingm 發表於 18-9-16 22:22
衰野丫,我啱啱又係想回佢40包點心食曬未

原來吾係得我一個留意