傷感

Janet_ck
|
成日係fb見到有人po佢地生產時嘅感覺,有老公成晚陪住,入院又有人理,出院又有人接,我真係覺得唔開心,
我入院c6又唔黎睇,生嘅時候c6又唔陪產,生完又淨係問左一句個仔呢,見唔到個仔就走,出院又話唔接,到而家就一年啦,我一路都記住係心,忘記唔到。。。。
crystal媽咪
|

YcY1513
|
Janet_ck 發表於 18-9-16 22:44
成日係fb見到有人po佢地生產時嘅感覺,有老公成晚陪住,入院又有人理,出院又有人接,我真係覺得唔開心,
...

呢一年你地過得好嗎?

如果好的話,就不要再往回望了
mannok媽咪
|
Janet_ck 發表於 18-9-16 22:44
...

個老婆去生bb都咁。。。。咁平時呢
Janet_ck
|
YcY1513 發表於 18-9-17 13:39
呢一年你地過得好嗎?

如果好的話,就不要再往回望了

唔好 成日鬧交
Janet_ck
|
mannok媽咪 發表於 18-9-17 22:24
個老婆去生bb都咁。。。。咁平時呢

平時成日蝦我 點我落街買飯
又鬧我無用 家用又比唔夠
成日覺得我返兼職湊仔好舒服 佢返全職就最辛苦
放假話同我同個仔去公園行 點知咁耐淨係去過一次
singzone
|
Janet_ck 發表於 18-9-17 22:38
平時成日蝦我 點我落街買飯
又鬧我無用 家用又比唔夠
成日覺得我返兼職湊仔好舒服 佢返全職就最辛苦

睇咗你的文字後,你係咪主力一個湊小朋友,先生吾幫手照顾小朋友,亦吾分擔吓照顾屋企?吾知你有幾多个小朋友,感觉你先生有点冷漠同自私,如果佢係呢類想為佢生小朋友真的認真考虑,吾好想多生個去陪另一個小朋友,無其他人幫手,得自己一把口一對雙手,真的十分吃力。
Janet_ck
|
singzone 發表於 18-9-17 23:01
睇咗你的文字後,你係咪主力一個湊小朋友,先生吾幫手照顾小朋友,亦吾分擔吓照顾屋企?吾知你有幾多个小 ...

我99會幫手湊 但係因為佢仲有另一個小朋友要顧 唔幫得咁多
我老公唔會湊 係屋企只會訓係到打機
我其實好想要多個陪呀b 但係 真係唔得
singzone
|
Janet_ck 發表於 18-9-17 23:04
我其實好想 ...

為自私的另一半再添孩子,辛苦的只有你同99,爸爸的責任賺錢照顾太太同小朋友,回家減輕太太部分家務才是合格的丈夫,小朋友有兄弟妹成長是開心,吾知99有無同你同住,同住可能可多幫輕你,再生都是你同先生的長遠事,自己覺得不值為自私人再生孩子,表达我個人感受。
siu05
|
Janet_ck 發表於 18-9-17 23:04
我其實好想 ...

佢對你同個仔咁既態度, 你仲諗住生多個?
唔好累了小朋友吧

Janet_ck
|
siu05 發表於 18-9-18 00:04
佢對你同個仔咁既態度, 你仲諗住生多個?
唔好累了小朋友吧

本身初初係想架 但係 而家無了
Janet_ck
|
singzone 發表於 18-9-17 23:15
為自私的另一半再添孩子,辛苦的只有你同99,爸爸的責任賺錢照顾太太同小朋友,回家減輕太太部分家務才是 ...

99同我住 但係幫唔到幾多 又始終唔係咁岩
singzone
|
Janet_ck 發表於 18-9-18 23:28
99同我住 但係幫唔到幾多 又始終唔係咁岩

99有幫你湊已经吾算編心,吾係咁岩都係架,你始终格咗一層,你同佢感情始终吾同親生子女的關係,係有分別,我自己吾喜欢比62同99單打,比自己爸母鬧會服氣D。

吾知你先生會否用甜言蜜語想你生多個,承诺過生咗會幫手,到最後依赖個太太做晒D野,自己做大爺吾都吾關佢事,如果有真有你真的要想清楚,老實說教言行舉子吾願做,要带B去公園玩,學野吾願帶,帶小朋友打球吾去,鐘意咪玩B ,吾喜欢咪請佢走,如果係呢種吾抵幫佢生,吃力不討好,辛苦自己知。
Janet_ck
|
singzone 發表於 18-9-19 00:10
99有幫你湊已经吾算編心,吾係咁岩都係架,你始终格咗一層,你同佢感情始终吾同親生子女的關係,係有分別 ...

我99唔偏心 我老公先係偏心果個
佢返屋企會係叫左人地個仔先 唔係自己個仔
見到我同個仔影相 就話我點解唔叫佢
唔叫佢係因為佢跟本無同我去街點影?
泵奶叫佢睇住個仔又唔睇
到而家無幫個仔換過衫換過片 連幫我洗奶瓶都無試過!
我就黎爆炸同佢離婚架啦,
淨係識話我唔岩,話我整親個仔,
淨係識話我為左返工,掉個仔去讀n班,
佢完全無諗過佢跟本比唔夠錢我用,
有數得計 ,保險1000,尿片300,買衫又幾百
,買bb啲野食1日都50,1個月得4000,夠邊個用?唉

singzone
|
Janet_ck 發表於 18-9-19 00:47
我99唔偏心 我老公先係偏心果個
佢返屋企會係叫左人地個仔先 唔係自己個仔
見到我同個仔影相 就話我點解唔 ...

感觉到你辛苦,平台上相信亦有過來人,比得好小你用,所以你点樣辛苦吾舍得都要放在N班,外出賺錢,奶粉,尿片好難省,B B外穿衫褲仔其实,你可以考虑吓人哋送的二首衫仔,小朋友大得快好快吾穿,支持環保省钱比B B大過用。

有吾開心上來倾,照顾好自己身體 + 身心靈健康,你要有健康身體才能陪伴他成長。 加油!加油!努力!
ml628
|
Janet_ck 發表於 18-9-17 22:34
唔好 成日鬧交

咁你仲期望啲乜?