自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日打風,難得老公係屋企睇住小朋友,我終於可以安心洗露台啦

剛才轉8號風球後見風細咗,覺得機會嚟啦飛雲,我即刻攞個水喉去露台到,用水沖,千年污漬都洗乾淨,雖然露台地下有去水位,但係我唔排除有可能彈到污糟水出去,所以等有大雨先洗
小朋友出世後真係無咩機會洗, 要有大雨嘅配合,先夠膽攞個水喉沖架

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

平安幸福 發表於 18-9-16 23:40

剛才轉8號風球後見風細咗,覺得機會嚟啦飛 ...

但d烏糟水一樣係會流落下一層單位,如果我住你樓下,真係多得你唔小。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

回覆樓主

樓下嗰d 真係慘

複式洋房

wawaliluk 發表於 18-9-16 23:48
但d烏糟水一樣係會流落下一層單位,如果我住你樓下,真係多得你唔小。
...

地下有去水位,大多數污糟水都經去水位走嘅,不過我唔排除都有污糟水彈到出去,所以先揀打風或者落大雨先洗,好慶幸今日打風可以平安渡過,而且可以洗到露台

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我親日都同我先生一人洗一個露台~

珍珠宮

平安幸福 發表於 18-9-16 23:40

剛才轉8號風球後見風細咗,覺得機會嚟啦飛 ...

果然系做左阿媽先會因為呢啲野開心⋯⋯
星期六襯山竹未嚟,洗左好多機衫~大滿足!

複式洋房

rex13 發表於 18-9-17 12:16
...

的確係做咗阿媽,感動位已經由收鑽戒或者升職加人工,改變成洗幾機衫 同洗露台已經好開心

珍珠宮

熱血金章

回覆樓主:

做完清潔果種開心滿足,係自己先明。
我c6都中意落雨洗窗,洗擦完有雨水自動清洗
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

平安幸福 發表於 18-9-17 12:23
的確係做咗阿媽,感動位已經由收鑽戒或者升職加人工,改變成洗幾機衫 同洗露台已經好開心
...

哈哈

大宅

rex13 發表於 18-9-17 12:16
...

我都係呀 星期六好好太陽洗晒D衫 開心

首頁

尾頁

跳至