自由講場

跳至

首頁
12345...29

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ferrari2007 發表於 18-9-17 01:11
成個地球圍住你轉好無
全港得你一個大肚兼要返工?定係得你一個返工會有危險?有需要就自行請假~ ...

講得非常好,怨天怨地不如怨自己嫁錯郎
我要記得幸福......

珍珠宮

回覆樓主

1日AL都豪唔到出呢咩?

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

大肚番工又關特首事? 其實攞一日假好平常啫,,唔洗咁燥吓嘩

琥珀宮

ctsang 發表於 18-9-17 01:10
,不如鬧自己咁無能揾咗個大肚仲要自己返工嘅老公

咪係囉。發爛渣都要分吓對象㗎,亂咁發炮,吹到傻咗?

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆樓主

姓賴

男爵府

meiyee530 發表於 18-9-17 01:09
一次過回覆哂,我就一定請假!祝你地順利無地鐵都返到工仲唔洗迫

你請AL 定 call sick? 如果公司 SL 駛唔駛拿醫生紙?萬一要落街睇醫生取醫生紙,病因可以寫「好嬲女特首唔俾大肚婆放假」不過,落街都要小心xx呀,睇路呀,好多倒樹、水浸架!

地球好危險,好多人唔體諒大肚婆架,不如番火星?生完才番地球

侯爵府

2024年龍年勳章

一次過回覆哂,我就一定請假!祝你地順利無地鐵都返到工仲唔洗迫

男爵府

SandyKL 發表於 18-9-17 01:06
不如鬧個老公,點解自己大肚仲要返工?做千億新抱咪安樂日日盤在家安胎囉,咦!咁要鬧埋自己父母,做咩唔係 ...

鬧老公岩!點解要搞大個肚

男爵府

meiyee530 發表於 18-9-17 00:52
我覺得特首好無能,人地澳門都停工,佢自己都做過大肚婆,地下又濕又多垃圾咪清,學生返學就有危險,大肚婆 ...

Cap定圖,等hit post

男爵府

特首又唔係你肚裡面條虫~佢點知你大肚喎

子爵府

其實自己請假已經ok , 剛懷孕是比較緊張,take care
Prayer is both a gift of grace and a determined response on our part.

複式洋房

我覺得特首好無能,人地澳門都停工,佢自己都做過大肚婆,地下又濕又多垃圾咪清,學生返學就有危險,大肚婆 ...

連你僱主都唔主動叫你休息,特首點知你係大肚婆喎~你自行請假吧啦!

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

你边位?特首要因為你大肚全港停工呀!
剩係得你大肚?你怕明天可以請假!

男爵府

咁都罵?我並非說大肚上班唔慘,但咁大個人也應識自己衡量自行請假,相信你公司的阿頭也會體諒大肚的你。
如大肚就可由政府開聲豁免放假,那就到時以咩週數衡量?剛懷孕?一個月?兩個月?五,六七個月?
好了,到時,懷孕可放假,到時要照顧小孩的又說應比他們放假。
到時,較為年長的上班人又說應放假。
我不是不體諒大肚的人,但不能將怒氣發洩別人身上。

男爵府

回覆樓主:

對,安全第一。可以同公司商量下,自行請假,問題吾糸政府果到。無人想迫車返工,無人想狠狽,辛苦係辛苦,大家要多忍讓。無人返工,市面會有很大影響,要睇全港的。天氣的問題,無人想的。政府官員,鐵路人員,警方,消防也辛苦了,我們在家中安全坐着,他們當更十多小時,今晚也未必有得回家。我們要多懐着感恩的心,自行解決問題,不要因小事就罵着。

水晶宮

我反而覺得特首今次好有用,比樓主用作發洩一流
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

大肚公主最好全世界就晒佢,佢最開心

子爵府

聰明的決定, 祝妳生個聰明BB !!
:wave:  :wave:

伯爵府

哇,真係打橫來渦。全世界圍住你轉好未

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

最尾個句笑咗!
樓主可能估如果自己明天返工
一個吾小心,特首要向大肚婆
道歉+認錯

首頁
12345...29

尾頁

跳至