聽日請假揮手區

Guthut_chu
|
有冇人打算聽日落波會自行請假?
YAC0601
|
我唔請,假期寶貴!返到就返,最多塞返幾個鐘啫。
Fatjelly
|

個個都叫人自己請假,但事實係唔係個個僱主體諒的,亦都唔係個個有假可以揮霍。
利申:已經起身準備返工
|
咪早啲起身返工囉,總會返到架,唔會請假!
tansyneko
|
我老細星期五已俾定說話聽,所以。。。起身返工
占妹
|
Guthut_chu 發表於 18-9-17 02:27

要請,因小朋友放假
|
Fatjelly 發表於 18-9-17 03:57
個個都叫人自己請假,但事實係唔係個個僱主體諒的,亦都唔係個個有假可以揮霍。
...

同意
sn0629
|
占妹 發表於 18-9-17 06:17
要請,因小朋友放假

全港冇四大長老冇工人姐姐的家長都要請假。
JD930
|
sn0629 發表於 18-9-17 06:22
全港冇四大長老冇工人姐姐的家長都要請假。

做個靚太
|
無乜事,我寧願番工~
Sss_sss
|
冇巴士我呢度出入唔到
加上屋企都要清理下 唯有請假一日
superkingdom
|
Fatjelly 發表於 18-9-17 03:57
...

係,之前有個post 叫人請到假就唔好生,你講得好一家唔知一家事,香港打工仔得果十幾日假,更係想慳住用,係Bk, 好多人只有自己個套先係皇道就不停話人,鬼唔望佢xx,攞公援兩公婆唔洗做果D,就唔洗請假
yuensiu
|
我老公請假,因為無巴士返工,順便湊仔女
angelfan07
|

good_pig
|
YAC0601 發表於 18-9-17 03:51
我唔請,假期寶貴!返到就返,最多塞返幾個鐘啫。

x 2
jasonhelen
|
無巴士搭,所以請假,而且要清理
ANNAFRIEND
|
話時話,香港私人機構annual leave實在太少
CathyChan1126
|
Guthut_chu 發表於 18-9-17 02:27

今日我同事無車,
我更加無車返
一齊放假
crystal媽咪
|
未決定會唔會請。我要睇一睇有冇港鐵?
睇下嗰條線有冇事,有事就應該會請
YAC0601
|
講係咁講
我依家睇新聞話全日冇巴士,諗緊返唔返同點返