驗窗/換窗

ccli629
|
今次呀山竹搞到d窗滲水,要搵朋友(驗窗)嚟睇睇甚至要換窗?但收到驗窗通知,應唔應該等埋收到official doc 先一次過搞?
Poyau
|
等得就等埋
Wingwingm
|
Poyau 發表於 18-9-18 02:16
等得就等埋

我放租樓5年前左右驗過窗,而家都諗緊好冇安排再驗,因為經過天鴿同山竹,好似都係時候搵人驗下好d單位只在低層,但有露台。
Poyau
|
Wingwingm 發表於 18-9-18 02:26
我放租樓5年前左右驗過窗,而家都諗緊好冇安排再驗,因為經過天鴿同山竹,好似都係時候搵人驗下好d:questi ...

如果啲窗係實淨 可考慮等下次強制先驗
Wingwingm
|
Poyau 發表於 18-9-18 02:34
如果啲窗係實淨 可考慮等下次強制先驗

Ok
cattz288
|
ccli629 發表於 18-9-17 06:36
今次呀山竹搞到d窗滲水,要搵朋友(驗窗)嚟睇睇甚至要換窗?但收到驗窗通知,應唔應該等埋收到official do ...

可以先換, 拎埋張cert, 到收到政府信, 再fax返部門record!
ccli629
|
Wingwingm 發表於 18-9-18 02:26
我放租樓5年前左右驗過窗,而家都諗緊好冇安排再驗,因為經過天鴿同山竹,好似都係時候搵人驗下好d:questi ...

我都係驚經過山竹蹂躪之後想提早驗, 但又好似有少少無畏, 因為應該就快收到official了.
Poyau
|
Wingwingm 發表於 18-9-18 14:00

Ok

WULONGGANG
|
藍尾巴
|
唔洗等,照驗,驗完叫佢幫你交文件比政府,咁就可以過五年先強制驗窗
rosenok
|
ccli629 發表於 18-9-17 06:36
今次呀山竹搞到d窗滲水,要搵朋友(驗窗)嚟睇睇甚至要換窗?但收到驗窗通知,應唔應該等埋收到official do ...

山竹後找人check左窗,话唔好成個窗换(约20年),只换鉸,做防漏,因而家D窗好單薄,但未有期,要下月,希望唔好再漏
ccli629
|
rosenok 發表於 18-10-9 18:20
山竹後找人check左窗,话唔好成個窗换(约20年),只换鉸,做防漏,因而家D窗好單薄,但未有期,要下月,希 ...

冇乜大風雨應該冇事ge