有乜可能要人返工?

bernicew_
|
打完風,地爛哂,樹冧哂,車停哂,游水過海,行到返公司,逼到入地鐵站都放工 返咩工?
米巴太太
|
地鐵唔迫喎⋯⋯仲比平日少人,可能唔係地鐵沿線的因為無巴士而遲到
bernicew_
|
米巴太太 發表於 18-9-17 07:58
地鐵唔迫喎⋯⋯仲比平日少人,可能唔係地鐵沿線的因為無巴士而遲到

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
熱媽
|
bernicew_ 發表於 18-9-17 07:54
打完風,地爛哂,樹冧哂,車停哂,游水過海,行到返公司,逼到入地鐵站都放工 返咩工?
...
你咪打電話比H R,講番呢一句囉!
TingTing
|
自己請假得唔得?
bernicew_
|
熱媽 發表於 18-9-17 08:00
你咪打電話比H R,講番呢一句囉!

我諗HR自己都講呢句
JD930
|
bernicew_ 發表於 18-9-17 08:01
我諗HR自己都講呢句

bernicew_
|
TingTing 發表於 18-9-17 08:00
自己請假得唔得?

其實都得話返到都收工,今日好彈性
熱媽
|
bernicew_ 發表於 18-9-17 08:01
我諗HR自己都講呢句
但起碼佢有返工,接你電話
JD930
|
bernicew_ 發表於 18-9-17 07:59

我有朋友係九龍塘等緊,話要50mins先有車

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
bernicew_
|
熱媽 發表於 18-9-17 08:03
但起碼佢有返工,接你電話

可以直接whatsapp上司
CorrineNg
|
火車沿線真係好慘。巴士又無。火車又少車。
vivian468
|
如果係交通問題番唔到都無辦法㗎啦,
照直同公司講都無所謂
heilok
|
荃灣線ok.東鐵線就煩。所以老闆應該體量遲到嘅同事。
bernicew_
|
JD930 發表於 18-9-17 08:03
我有朋友係九龍塘等緊,話要50mins先有車

話地鐵好少人嗰d一係唔洗返工,一係入左結界,一笑置之啦
JD930    發表於 18-9-17 14:36
Douglas3112
|
有report今日要比US headquarter
行都要行番公司
小曳人
|
我覺得睇工種,彈性處理

我地就一定要返,因有時間限制,48小時內要處理,有澳門件要今日內返添....唉,今晚要處理埋先走得,即係可能要半夜....
JD930    發表於 18-9-17 14:37
bernicew_
|
Douglas3112 發表於 18-9-17 08:07
有report今日要比US headquarter
行都要行番公司

咁urgent無辦法,有地震你都要趴返去
小艾美
|
我樓下樹倒了,卡住行人路同一半馬路,個個要行馬路。
Rubik
|
請咗^AL,好蝕呀