求助,九巴係咪普通線未有服務?定係個Apps壞咋?

kc_01k
|
上apps睇,搵幾條線都話因颱風未有服務,咁點返工?係咪好多人搭的士?
Charlotte_mom
|
係無車,周圍都封路,唸辦法駁地鐵
Hansma
|
暫停服務,我今日係行返工,
見一路都係斷樹,行人手腳並用爬過D斷樹,一係就行出大馬路,其實都好危險。
MsBusy
|
九巴日間停服務喎,新聞有講
IFC
|
kc_01k 發表於 18-9-17 08:15
上apps睇,搵幾條線都話因颱風未有服務,咁點返工?係咪好多人搭的士?

係,坐的士都要睇下條路有無問題,最好坐鐵路,但好多人。
kc_01k
|
MsBusy 發表於 18-9-17 08:18
九巴日間停服務喎,新聞有講

我電視得返有線,佢啲新聞真係唔清唔楚。睇到我一舊雲。
kc_01k
|
Charlotte_mom 發表於 18-9-17 08:16
係無車,周圍都封路,唸辦法駁地鐵

Ok, 明了。即係MTR開通晒?
MsBusy
|
kc_01k 發表於 18-9-17 08:19
我電視得返有線,佢啲新聞真係唔清唔楚。睇到我一舊雲。
九巴app有通告
JD930
|

九巴龍運新巴城巴都暫停服務
kc_01k
|
MsBusy 發表於 18-9-17 08:20
九巴app有通告

冇通告呀,我上幾次都,淨係搵要搭嘅線,喺我搭嘅站寫住咩因颱風關係停止服務。
winglung
|

回覆 kc_01k 的帖子

九巴及龍運颱風期間交通安排 (9月17日 08:00)
天文台已發出三號熱帶氣旋警告信號。除九巴6、31、59M、60M、66M、68M、69M、71A、74X、238M、904、905、K12、K14、K17、K18及龍運S1、S64號線及提供有限度服務外,所有日間路線仍會暫停服務,直至另行通知。
P.S.: 九巴網頁覆製的最新安排
lovececing
|
kc_01k 發表於 18-9-17 08:20
Ok, 明了。即係MTR開通晒?

大部分開通哂,但東鐵線有部份車站未開通,港鐵有派巴士接駁未開通嘅站
MsBusy
|
kc_01k 發表於 18-9-17 08:21
冇通告呀,我上幾次都,淨係搵要搭嘅線,喺我搭嘅站寫住咩因颱風關係停止服務。
...
有呀,我今朝喺app睇到先知無巴士,置頂呀,㩒入去就睇到,
你邊區上地鐵? 東鐵線有限度服務,塞爆
IFC
|
kc_01k 發表於 18-9-17 08:21
...

有通告呀

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kc_01k
|
MsBusy 發表於 18-9-17 08:24
有呀,我今朝喺app睇到先知無巴士,置頂呀,㩒入去就睇到,
你邊區上地鐵? 東鐵線有限度服務,塞爆
...

我觀塘線,但應該又係冇巴士駁上MTR
小可愛11
|

有部份路線已經開番。
kc_01k
|
IFC 發表於 18-9-17 08:25
有通告呀

Thanks
anyuser18
|
今早一早講無巴士得地鐵
twotigers
|
回覆 kc_01k 的帖子