自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

你竟然夠膽唔返工 喺度好大罪㗎

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

回覆樓主:

刚又再嘗試去搭巴士,但又係無車,改返去搭馬鐵去大圍轉MTr職員勸我地回家休息一天,佢話大圍依家仲好迫好多人.

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

回覆樓主:

成個沙田都無巴士,好似與世隔絕。

伯爵府

回覆樓主:

小瀝源巴士廠,全部巴士排晒係到,可能好多路面比倒塌的樹阻住條路。

伯爵府

HELRON 發表於 18-9-17 13:12
成個沙田都無巴士,好似與世隔絕。

係,從來未試過,沙田大圍無巴士無火車真係與世隔絕

大宅

親子王國15週年勳章

iamcute_lala 發表於 18-9-17 13:01

影響香港形象同國際聲譽

琥珀宮

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

露比EE 發表於 18-9-17 12:52
28k可以直到大埔

28k冇服務,大埔公路大埔段周圍都係塌樹橫跨整條路

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

HELRON 發表於 18-9-17 13:11
刚又再嘗試去搭巴士,但又係無車,改返去搭馬鐵去大圍轉MTr職員勸我地回家休息一天,佢話大圍依家仲好迫好 ...

唉,搞咗成朝仍然未出到來,辛苦了

侯爵府

環保接龍勳章

今早東鐵站內站外越來越多人, 企了個幾鐘, 返家等東鐵恢復服務先算。 但到現在還末攪掂、 放棄了

珍珠宮

Wild_Lady 發表於 18-9-17 09:35
今朝7點幾去到大圍站,發現同大陸春運一樣咁逼,我立刻掉頭返屋企,請半日假。
...

叫班學生放假, 簡值超醒安排, 澳門政府炒工課炒到足, 如果呢邊停澳門唔停, 一定比人剷爆

伯爵府

sharonchoi 發表於 18-9-17 13:31
今早東鐵站內站外越來越多人, 企了個幾鐘, 返家等東鐵恢復服務先算。 但到現在還末攪掂、 放棄 ...

我都係,諗住下午回復正常就返工,係大圍站熱到返屋企要即刻沖涼

翡翠宮

Wild_Lady 發表於 18-9-17 09:35
今朝7點幾去到大圍站,發現同大陸春運一樣咁逼,我立刻掉頭返屋企,請半日假。
...

隔離鋪有人係咁鬧話返唔到工係個人唔識應變搵路線,話同事住大埔,準時返到官塘喎…… 不過冇講係咪揸車返

翡翠宮

MM2H 發表於 18-9-17 13:28
28k冇服務,大埔公路大埔段周圍都係塌樹橫跨整條路

更新,剛回復不久

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我另有朋友住沙田圍,佢今朝以為好醒咁唔搭馬鐵出九龍,佢係行出去沙田火車

站,諗住避開大圍會好D,點知到左沙田火車站,但大排長龍,一樣要

等。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我用左差不多3個鐘先返到公司

公爵府

MM2H 發表於 18-9-17 13:35
隔離鋪有人係咁鬧話返唔到工係個人唔識應變搵路線,話同事住大埔,準時返到官塘喎…… 不過冇講係咪揸車返 ...

冇所謂啦,我老闆都話返唔到就請假,同我一樣要在大圍轉車嘅同事,都請半日,後來佢屋企人車佢,下午先返到工。

我冇人車,因老公已返咗工,而call taxi 又冇人接單,索性放埋下半日,唔好煩。反正 email 在家 check 也可。

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

理解嘅

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

上水火車站,開通都未必即時上到車。剛1點時影的

水晶宮

iamcute_lala 發表於 18-9-17 13:01

為左怕比人話懶,焗暈都要迫上去

首頁

尾頁

跳至