有無抽力強,易拆易洗既抽油煙機介紹?

onelokkok
|
有無抽力強,易拆易洗既抽油煙機介紹? 唔要富士皇,太貴
Poyau
|
up
laalaap
|
LM
oceandeepsea
|
onelokkok 發表於 18-9-17 09:29
有無抽力強,易拆易洗既抽油煙機介紹? 唔要富士皇,太貴

富士皇出左隻平價版,唔使三千,唔係超薄果隻,相對無咁嘈,係單摩打,無集油盒,有塊整流板,唔知咩原理,代理可以裝廚櫃底
|
另一隻樂聲,唔使二千,個樣殺晒,標準雙摩打,但好重,17公斤,代理只肯掛牆,如果要裝櫃底吊住,要搵出面d師傅裝
ChloeMa
|
都只係揀富士皇
onelokkok
|
oceandeepsea 發表於 18-9-18 08:09
富士皇出左隻平價版,唔使三千,唔係超薄果隻,相對無咁嘈,係單摩打,無集油盒,有塊整流板,唔知咩原理 ...

咩型號?
onelokkok
|
oceandeepsea 發表於 18-9-18 08:11
另一隻樂聲,唔使二千,個樣殺晒,標準雙摩打,但好重,17公斤,代理只肯掛牆,如果要裝櫃底吊住,要搵出面 ...

咩型號?
sf013hk
|
回覆 onelokkok 的帖子

而家比較興無油兜, 直接抽出經過金屬隔網既設計, 但用呢種設計既大前題你有洗碗碟機, 俾你放入去清潔。因為佢好易積油, 一兩星期唔洗就會滴油。如果你無洗碗機幫手, 下下要自己浸洗, 非常麻煩。
|
onelokkok 發表於 18-9-18 09:40
咩型號?

富士皇 fr-hs1870v
|
onelokkok 發表於 18-9-18 09:40
咩型號?

FV-713N
wendywoo72
|
剛壞抽油煙機,太×洋用咗18年。都係想用番尼隻牌子。大家有無介紹
wcandtt
|
我之前係富士皇斜面,用左9年,最近搬用Electrolux $5xxx左右,出奇地同富士皇差不多好抽,但外型靚好多。
onelokkok
|
oceandeepsea 發表於 18-9-18 09:56
富士皇 fr-hs1870v

這2款寬度不夠, 我要750mm,謝謝
|
onelokkok 發表於 18-9-18 12:45
這2款寬度不夠, 我要750mm,謝謝

700係標準既喎,對應番爐面,50只係差2寸,邊有咁足數,再大就應該係900
fionlo1988
|
wcandtt 發表於 18-9-18 10:33
我之前係富士皇斜面,用左9年,最近搬用Electrolux $5xxx左右,出奇地同富士皇差不多好抽,但外型靚好多。
...

請問係咩型號呀?謝謝
touchmagic
|
屋企喺煤氣公司買左TGC Senses710煮完餸抽多5-10分鐘就無曬油煙,外型又夠靚。
lamtw
|
用左TGC Senses 900幾年,抽得幾好同埋洗隔網都唔難。
oreo20hk
|
Siemens 新出一隻有自動蒸氣清洗功能, 好抽得外型都靚, 價錢 around 三千頭
伊芙蓮
|
wcandtt 發表於 18-9-18 10:33
...
請問Electrolux咩型號?thanks