想問下 奶粉點為之同bb夾?

Bbmkl
|

我仔38日 飲開aptamil白金 初初半個月就一日2-3次便便 呢排變到2-4日一次 每次都好大篤 有時仲會一日兩次便便 想問下點為之同bb夾??

kissapplegirl
|
Bbmkl 發表於 18-9-17 10:37
我仔38日 飲開aptamil白金 初初半個月就一日2-3次便便 呢排變到2-4日一次 每次都好大篤 有時仲會一日兩次便 ...

最好就梗係每日都有至小一次便便, 但若果二至四日一次,佢冇表現好辛苦面紅曬谷住痾唔出,我諗都可以接受嘅
RubyYu07
|
我認為每日或者隔日都有便便,形狀顏色正常。bb便便時唔會谷到面都紅埋
ookaren
|
都係睇bb可唔可以日日去到便便,形狀同顏色正唔正常囉,而家呀b食緊illuma都差唔多日日去到,又有軟身便便
hamsterma
|
Bbmkl 發表於 18-9-17 10:37
我仔38日 飲開aptamil白金 初初半個月就一日2-3次便便 呢排變到2-4日一次 每次都好大篤 有時仲會一日兩次便 ...

最起碼一日一次
Bbmkl
|
ookaren 發表於 18-9-18 13:04
都係睇bb可唔可以日日去到便便,形狀同顏色正唔正常囉,而家呀b食緊illuma都差唔多日日去到,又有軟身便便 ...

咁佢之前日日有 飲左一排2-4日一次 即係唔夾?
haha748494
|

BB肯飲,便便OK,keep住生長。
lammmmchu
|
我BB岩岩轉左食S26 ULTIMA
便便至少一日一次
同埋軟身
食得訓得痾得我諗就係夾
Bbmkl
|
lammmmchu 發表於 18-9-20 16:44
我BB岩岩轉左食S26 ULTIMA
便便至少一日一次
同埋軟身

想問下S26 ULTIMA 同GOLD有咩分別??
當當豬
|
睇便便硬唔硬囉, 我B飲雅X HMO就日日都會柯, 柯得好順, 唔知關唔關奶粉似人奶事~
BonnyYY
|
當當豬 發表於 18-9-21 14:38
睇便便硬唔硬囉, 我B飲雅X HMO就日日都會柯, 柯得好順, 唔知關唔關奶粉似人奶事~
...

雅培hmo唔錯, 我媽媽group 啲人好多B食緊, 話可以加強免疫力
太陽月
|
haha748494 發表於 18-9-19 22:55
BB肯飲,便便OK,keep住生長。

AGREE~我見我仔飲PLATINUM 有便便,肥肥白白已滿足