每個行業和崗位都不同,點解要政府壓落來必需停工

Hehemum
|
香港好多崗位同行業都唔同,一環扣一環,未必一定逼人去停工,我相信好多人都有責任感去完成自己的事,請唔好再罵政府、林鄭,天災無人想,比時間人哋做嘢喇放唔放假自己和公司衡量和決定
停工:邊個去清理風後局面;街市都要供應餸菜,無得賣又被怨無嘢賣;去食店都要有人服務;交通鐵路都要人去處理被風吹到的電纜問題;仲有好多人想揾人維修風後的家居設施,每個人都有唔同需要,唔好一味指責,大家請在指責之前去諗下人哋為你付出了什麼,自己就做判官請多感謝和感恩
wynnehung    發表於 18-9-19 16:20
緣份的天空    發表於 18-9-19 10:37
緣份的天空    發表於 18-9-19 10:37
學會放下    發表於 18-9-18 16:09
chamcharm    發表於 18-9-17 18:47
minikin
|
D 人都唔用下腦
amazing
|
Hehemum 發表於 18-9-17 11:07
香港好多崗位同行業都唔同,一環扣一環,未必一定逼人去停工,我相信好多人都有責任感去完成自己的事,請唔 ...

絶對正確
smile930
|

當政府可以管埋私營機構運作,是否意味著 共產主義來臨?
cccpo
|
講得好好
小肥兔
|
根本個班係無業遊民,鬧政府就佢地既工作,唔需要動腦,。亦唔需要動打,。只用 把口
Cheddar85ang
|
自私及極度自我中心
jannlly
|
香港好多崗位同行業都唔同,一環扣一環,未必一定逼人去停工,我相信好多人都有責任感去完成自己的事,請唔 ...

想問清潔工(食環)係緊急定非緊急員工?

(啲人話用緊急區別,但冇佢哋介入幫手點善後)
MacyM
|
我都覺得鬧無良老闆好過鬧政府

全面停工的話。d人又會鬧戲院食市商場做乜唔開工架
wcpcelia    發表於 18-9-17 17:40
seaheart88
|

因為好多廢人up 廢話。。乜鬼狗屎垃圾都鬧政府。。。
mike89
|

viviencwc
|
同意,返工安排應該是同老闆去溝通
Azicy1212
|
無錯!
peony_so_hk
|
而家呢人自係諗自己
冇諗其他人
紫翹
|
係啦, D親友, 一個做HA, 返左工, 林鄭話返工有困難可以請假, 佢都返左啦, 又話林鄭唔早講, 佢返到即係無野啦, 人地係俾D山長水遠返唔到既人呀, 明明係想攞著數.

另一個就話公務員可以請假, 其他人就唔洗理佢生死. 招痴線, 風都過, 只係交通問題, 唔去到生死呀? 你打風時叫外賣, 怨食肆唔開就真係唔理人生死喇. 都唔知咩人, 生番黎架
家家公主
|
回覆 Hehemum 的帖子

完全同意...
Charlotte_mom
|
見大陸停工就話大陸好過香港,平時郁d就話大陸化,輸打贏要
luvkaka
|
回覆 Hehemum 的帖子

多謝你, 理性既分析
kenshiro18