夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

已關帖

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

想想你可愛的女兒~

男爵府

回覆 Mandycatmama 的帖子

如妳不能自拔,就盡早轉工擺! 否則會無左頭家,對方又未能同妳開花結果,就變成兩敗俱傷。

先為囡囡設想一下。

洋房

0030 發表於 18-9-17 11:55
想想你可愛的女兒~

有時我會覺得,自己對呢個家既付出,係責任多於愛,有好多生活細節已經變左例行公事而唔識得去欣賞/享受,而個女,曾經我覺得係一個負累,令我生活同財政完全改變,只係我一直叫自己唔好咁諗,生得佢出就要愛護佢,但對住個老公真係無左以前果份感覺。。。

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

生活就系甘啦~平淡,激情無左,愛情無左,親情在~女人空虛寂寞就會胡思亂想~

門常開    發表於 18-9-19 15:00

瑪瑙宮

珍惜眼前人.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

工作上遇到那個男人結左婚未?你一個自私嘅決定,
或者會影響兩個家庭,
避開啦。

洋房

soso1227 發表於 18-9-17 13:23

工作上遇到那個男人結左婚未?你一個自私嘅決定,

佢未結婚,其實佢完左contract就會走,但係出年6月既事

洋房

回覆樓主:

其實我唔打算,亦無勇氣有咩進一步既發展,要我傷害自己家庭我做唔出,只係有時感性定理性難分清楚,過來人會明白

琥珀宮

同你老公搵返D激情

子爵府

回覆樓主:

感情係難控制
但行動就絕對控制到
唔好俾藉口自己
擺哂老公相在附近枱頭電話wallpaper
戴婚戒提自己
一諗就轉去諗點行動對自己老公家人好
行動好實際
做得多正向行動
啲感情會淡咗
對家人老公會上心咗

男爵府

BK Milk勳章

Mandycatmama 發表於 18-9-17 12:06
有時我會覺得,自己對呢個家既付出,係責任多於愛,有好多生活細節已經變左例行公事而唔識得去欣賞/享受, ...

記住,唔想出事千祈唔好玩曖昧,唔用電話聯絡.

其實所有嘢都只係你想有下步而幻想出嚟. 每個人都有權幻想, 但要識拉住自己.

又放假!!!

男爵府

little_chamo 發表於 18-9-18 06:47
記住,唔想出事千祈唔好玩曖昧,唔用電話聯絡.

其實所有嘢都只係你想有下步而幻想出嚟. 每個人都有權幻想, ...

讚成,好多野都係幻想出來,未一齊就諗到天花龍鳳。一齊後就個個都有利幣。

子爵府

Mandycatmama 發表於 18-9-17 11:20
我老公拍拖果時好花fit, 試過好多次因為咁離離合合,結左婚四年生左個女之後佢個人定性晒,對屋企同兩母女 ...

激情後變自責,內疚,可能仲要看不起自己。

新鮮感好似好過癮,似自己仍有市場,但唔長久。

jm 退後一步想清楚吧

公爵府

牛年勳章

人無完美, 妳已經擁有家庭, 有事業, 這些妳應該保持佢, 修補佢, 人有時會迷茫, 只因想更好, 但有時, 未必如妳所想, 什至因一次錯失, 失去妳的擁有, 什至係永久的烙印, 試想角色轉換, 老公係現在的妳此刻的心情?

男同事, 可以當係韓星, 李敏鎬, 金元, 只係一個偶像明星吧! 唔係現實

大宅

我有時都覺得囝囝是一個負累, 心諗如果沒有他, 我和C9感情可能無變; 沒有他, 我就多回一些私人時間, 錢也好用一些.

再遇到一個讓自己心動的人是很開心, 但你要考慮一下後果, 再諗方法平衡一下, 可能的話將那些愛轉移回自己另一半身上.

伯爵府

有D野適可而止!多D同老公去拍拖

伯爵府

有D野適可而止!多D同老公去拍拖

大宅

感覺真係好難控制,但係行爲可以。常提自己要珍惜擁有的,一個錯誤的行爲,足以做成永久的傷害,不單單是老公,連孩子和你自己也會受傷,爲了這點感覺,真的值得?實際行動是暫時疏遠你的對象,和老公拍拍拖或去個旅行培養下感情,多點想想老公的優點,避免單獨與對象相處,加油,你一定做得到。

別墅

ashbbcheng 發表於 18-9-18 14:41
感覺真係好難控制,但係行爲可以。常提自己要珍惜擁有的,一個錯誤的行爲,足以做成永久的傷害,不單單是老 ...

要時常提醒自己有一個幸福的家庭,加油!

首頁

尾頁

跳至