夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Mandycatmama 發表於 18-9-20 14:32
論壇唔係比人討論咩?梗係有正有反先有野講落去。而家已經唔係講緊我個case係你地眼中有幾錯,而係現實根本 ...

你啲煩惱都係自找嘅,當年你老公花弗,你唔鍾意係可以走,唔走就自己硬食,雖然走唔走都可能有人同情你,但你今日想背夫偷漢,冇咩人同情你係正常。確實有好多女人嫁咗之後冇話心野,但呢啲你理得人啫,或者人哋真係有個好老公,同無唔無知冇關係,有時真係物以類聚。再者,做人唔係永遠講回報,我專一只代表我愛呢個人,就唔會忍心傷害佢,唔做偷偷摸摸的事,對得住自己,對得住人,就係咁簡單,我老公他日遇到個更好嘅,我會成全佢,我哋兩公婆都係對對方咁講,唔係我哋對對方或自己冇信心,而係愛包括比自由對方選擇,希望對方好。

多口講句,其實你嘅煩惱正正就係源自於你的無知,唔了解自己,唔清楚咩係愛,但覺得自己角色上有責任,於是做啲/想做啲過唔到自己又過唔到人嘅事情。

子爵府

回覆樓主:

究竟係俾人呃的人無知
定做埋啲出軌嘢嘅人無恥?

話一街都出軌唔忠實,就自己做埋,只不過俾藉口自己

唔出軌嗰啲夠見到一街唔少都唔出軌亦唔奇

問題係你自己的價值觀,唔係人哋咁你就咁。

如果你自己都做得出嘅話,咁,或者你可以體諒老公呢,大家一齊沙沙滾或許都唔錯 (如果無仔女的話)

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

~小樹兒~ 發表於 18-9-20 15:56
你啲煩惱都係自找嘅,當年你老公花弗,你唔鍾意係可以走,唔走就自己硬食,雖然走唔走都可能有人同情你, ...

冇錯。
在討論區問人意見又係佢,
唔俾人批評又係佢。
佢講講下又講到佢老公多次出軌,
睇嚟佢都好慘,
可能想報復卦。
其實佢想點咪點囉,
但想人支持佢就去錯地方了。

別墅

Mandycatmama 發表於 18-9-20 14:32
論壇唔係比人討論咩?梗係有正有反先有野講落去。而家已經唔係講緊我個case係你地眼中有幾錯,而係現實根本 ...

你唔相信有人係思想上唔會出軌,係因為你自己係個自私既人,所以覺得人人都係咁,睇你點回應人,就知你係個只係諗自己既人。

你講得啱啊,論壇係比人討論,所以大家咪討論緊你囉!係你寫出黎比大家討論嘛

洋房

回覆樓主:

愉食完會周圍同人講咩。。。你地睇呢版晒幸福定另一半有古惑既人多就知啦,呢個話老公有小三小四,果個又話老公同個朋友好親密,現實就係咁現實

子爵府

sinsinbaby 發表於 18-9-20 19:54
你唔相信有人係思想上唔會出軌,係因為你自己係個自私既人,所以覺得人人都係咁,睇你點回應人,就知你係 ...

同感

子爵府

回覆樓主:

現實就係
找小三,出軌,係會俾人插囉
係唔能夠光明正大囉
係無面見人
俾人話發x囉,咪事實囉

子爵府

Mandycatmama 發表於 18-9-17 11:20
我老公拍拖果時好花fit, 試過好多次因為咁離離合合,結左婚四年生左個女之後佢個人定性晒,對屋企同兩母女 ...

咁樣情況人之常情 當然要盡早控制 男人無野好諗既喇 無謂幻想咁多 好多人都得唔到愛情 好多人陪你 無謂搞到比人呃先醒
老公盡責已好了 無謂節外生枝 得不償失

別墅

bobo88hk 發表於 18-9-20 22:23
咁樣情況人之常情 當然要盡早控制 男人無野好諗既喇 無謂幻想咁多 好多人都得唔到愛情 好多人陪你 無謂搞 ...

絕對認同,蝕低始終係女方!

大宅

.

首頁

尾頁

跳至