啲人真係好奇怪。。

Azicy1212
|
點解係鬧特首唔係鬧你老闆?

已經全部政府部門全力善後,琴日到依家。你眼見救人,鋸樹係24小時無停。。。。人地係最危險既地方開工,人地都有屋企人。。。其實重想點?

好老實,放日假你估你班人又會乖乖唔出街?
bbml
|
冇錯,應該要鬧佢自己老闆點解要佢返工
Azicy1212
|
無膽鬧老闆就鬧政府囉。疴屎唔出「拉」地硬
家家公主
|
chann902
|
係,港資老闆真係好刻薄
28leung
|

maomaofafa
|
除非真係戒嚴嘅啫, 叫啲人唔返工,啲人咪周圍出街探險咪仲危險。
Love_JVs
|
因為個個人都怪緊政府點解唔宣佈停工囉
其實如政府宣佈停工, 咁係咪所有公司都一定要跟??
jannlly
|
Azicy1212 發表於 18-9-17 11:35

已經全部政府部門全力善後,琴日到依家。你眼見救人,鋸樹係24小時無停。。。 ...

隔離post已經有人話見到家長帶小朋友出去執樹枝
amyamy123
|
理應話佢老細囉, 而家又唔係政府迫佢返工, 係佢老細迫佢返工
ngwong2
|
港資老板PK是正常
Azicy1212
|
jannlly 發表於 18-9-17 11:50
隔離post已經有人話見到家長帶小朋友出去執樹枝

要教小朋友唔急於一時。。。有時呢啲又係
bero
|
chann902 發表於 18-9-17 11:47
係,港資老闆真係好刻薄
我公司唔係港資, 但一樣要返工

cakii
|

已經全部政府部門全力善後,琴日到依家。你眼見救人,鋸樹係24小時無停。。。 ...

你又啱喎
TiffChan
|

好簡單! 鬧老闆俾人炒。鬧政府冇人拉,唔係犯法。影響唔到佢衣食住行。
Huihuiiuh
|
事實上係政府咁講, 好多公司大條道理話政府都冇話停工就要d員工返工
Azicy1212
|
Huihuiiuh 發表於 18-9-17 11:59
事實上係政府咁講, 好多公司大條道理話政府都冇話停工就要d員工返工

如果全港停工。一環扣一環,諗下都知唔合理。
我有朋友大肚,公司即刻出通告話大肚/有需要嘅同事可以唔返工。
根本呢啲係應該自動自覺自發!全港停工一樣比人插
Azicy1212
|
TiffChan 發表於 18-9-17 11:59
好簡單! 鬧老闆俾人炒。鬧政府冇人拉,唔係犯法。影響唔到佢衣食住行。
...

所以話依家啲人愈來愈不知所謂。。
ting11741181
|

認同呀,政府如果真係宣佈停工,到時又有一班“腦細s”走出黎鬧,話政府累佢地損失生意,講真,香港咁多人,個個都只係諗自己,咁政府服侍得邊個呀?唔想返工咪請假囉,都唔知有乜好嘈。
hnh_mami
|

個個以為政府可以架空一切

到政府真係架空時,又話只得強權。

其實我地要感恩,呢個天災只係癱瘓左交通,而非人命傷亡。