大家覺得聽日幼稚園應唔應該繼續停課?

傻之達人
|
估計聽日路面情況仍然好差

但係如果停課家長又要安排人手照顧小朋友

大家會點揀?
YAC0601
|
冇乜所謂
不過小朋友如果返學路程遠,交通又未解決就比較呢hea!
lc159
|
傻之達人 發表於 18-9-17 12:25

唔停課,覺得返唔到就請假,多數幼稚園學生都係屋企附近返學,我覺得冇可能為少數住得遠而停課
wan_sosin
|
幼稚園唔返學都好少事,覺得唔適合返就自己唔返就可以,中小學生就話怕要追課程啫。
crystal媽咪
|
自己決定。
每人住嗰區或者路程都唔同,覺得有需要打返學校請假都冇問題
mysterious22
|
幼稚園自己請假唔返都得啦
唔係怪獸
|
幼稚園自己決定啦,小朋友生病嘅時候,又咪係一樣留喺屋企要搵人照顧!
S_family
|
lc159 發表於 18-9-17 12:32
唔停課,覺得返唔到就請假,多數幼稚園學生都係屋企附近返學,我覺得冇可能為少數住得遠而停課
...

同意,我覺得當初選擇左遠ge學校,就應該已經諗好依d風球紅雨會發生ge問題
有個後生同事前排先問我點解我好似唔洗放假,我話我d年假係用黎incase有咩事冇人湊小朋友先放
tansyneko
|
照常上課,如有需要家長自行決定帶唔帶小朋友返學,咁就可以兼顧到WM的人手問題
MMVV
|

所以話呢。已前幼稚園一定屋企附近,行過隔離街可感受吓自然災害經歷。現在家長安排學校無雷公咁遠,跟住叫政府停課。食得咸魚底得渴呀!
Poyau
|
crystal媽咪 發表於 18-9-17 12:52
自己決定。
每人住嗰區或者路程都唔同,覺得有需要打返學校請假都冇問題
...

jannlly
|

其實係應該可以自行決定。

唔係間間學校都有事的。
怪獸青BB
|
我仔返學都近,係唔知學校損壞情況點,返學會唔會影響佢地清潔遮
馬爾太
|
幼稚園,自行停都得啦!一陣又俾人話你小朋友脆弱架啦。
hellohellojenny
|
幼稚園,我覺得家長應該自行判斷。

0q.cathy
|
lc159 發表於 18-9-17 12:32
...

係,咁大個人都做吾到決定嗎?有需要咪自行停,返到就返。
zhouzhouBB
|

如果覺得有需要,自行停課也可以
新秦先生
|
引用金句:退潮時就會知道邊個係冇著泳褲.
pumpumpurin
|

估計聽朝主要道路會清理到八九成...交通問題應該唔大。
melomelomelody
|
幼稚園請假唔駛驚,安全緊要。
係中小學你今日唔返,聽日都要補做一堆功課先大考量。