胃酸倒流嘔吐

makmak515
|
現在巳經34週,真係嘔到生,開頭孕吐到依家胃酸倒流,想問大家胃酸倒流有冇咩方法可以好啲?試過忍住成晚,到朝早又係嘔,今天巳經嘔左3次(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️坐喺到訓,飲紅茶,食藥都唔得。
moomooo
|
makmak515 發表於 18-9-17 13:31
現在巳經34週,真係嘔到生,開頭孕吐到依家胃酸倒流,想問大家胃酸倒流有冇咩方法可以好啲?試過忍住成晚, ...

我12週都開始胃酸倒流夜晚7點後唔食野,只食7分飽就好d
我要做媽媽
|
胃酸倒流真係好辛苦吖,食D話梅有冇用?或者你試下樓上媽媽建議既,7分飽
hamsterma
|
makmak515 發表於 18-9-17 13:31
現在巳經34週,真係嘔到生,開頭孕吐到依家胃酸倒流,想問大家胃酸倒流有冇咩方法可以好啲?試過忍住成晚, ...

我試過兩次係咁樣,所以好明白個種感覺
makmak515
|
moomooo 發表於 18-9-17 14:40
我12週都開始胃酸倒流夜晚7點後唔食野,只食7分飽就好d

巳經冇食咁飽,可能因為bb陀得高,迫住個胃,但你咁早開始胃酸倒流(emoji)
makmak515
|
我要做媽媽 發表於 18-9-17 15:01
胃酸倒流真係好辛苦吖,食D話梅有冇用?或者你試下樓上媽媽建議既,7分飽 ...

唔太得,含住粒冬薑訓,但一起身都係嘔(emoji)
makmak515
|
hamsterma 發表於 18-9-17 15:16
我試過兩次係咁樣,所以好明白個種感覺

懷孕比我想像辛苦很多,我大腿爆紋爆到好痛,巳經提早好多放產假了,但你仲有勇氣生第二個,好佩服
moomooo
|
makmak515 發表於 18-9-17 16:40
巳經冇食咁飽,可能因為bb陀得高,迫住個胃,但你咁早開始胃酸倒流(emoji)
...

剛剛孕吐先好返啲,覺得食到野啦終於,點知又開始胃好漲同胃酸倒流依家先12w都唔知之後點,好多時個胃係漲痛到去嘔,之後嘔d胃酸出泥
所以一日都係食到2餐
siuper
|
試下陳皮。唔好食話梅因為會有更多胃酸。真係唔得食嘉胃斯康。我婦科醫生比我話孕婦可以食嘅。同常我食一至兩次就冇事。
Kwan0215
|

果時我婦科醫生開胃藥俾我食,有減輕到。
p.s.我生果日朝早都有嘔

RubyYu07
|
siuper 發表於 18-9-17 20:00
試下陳皮。唔好食話梅因為會有更多胃酸。真係唔得食嘉胃斯康。我婦科醫生比我話孕婦可以食嘅。同常我食一至 ...

原來話梅都唔得啊?我覺得食左話梅胃口稍微好D
siuper
|
RubyYu07 發表於 18-9-17 21:07

原來話梅都唔得啊?我覺得食左話梅胃口稍微好D

我食完話梅覺得胃酸多咗。你留意下。陳皮可化胃氣。去么鳳買好過九製, 係貴d但冇咁多添加濟。放小小係口就可以。希望幫到你。
RubyYu07
|
siuper 發表於 18-9-17 22:39
我食完話梅覺得胃酸多咗。你留意下。陳皮可化胃氣。去么鳳買好過九製, 係貴d但冇咁多添加濟。放小小係口就 ...

九製系老品牌了!有保證!不過陳皮的確係化氣!多謝你!
inkgelyuen
|
我28W時都開始有胃酸倒流, 去產檢時同醫生講, 佢開左D中和胃酸o既藥俾我, 但之後我忍到唔食, 所以暫時都未食過
我諗醫生開o既應該有幫助o既
haha748494
|
真系辛苦喇,少食多餐,已經系懷孕後期喇,好快就可以卸貨喇。
makmak515
|
siuper 發表於 18-9-17 22:39
我食完話梅覺得胃酸多咗。你留意下。陳皮可化胃氣。去么鳳買好過九製, 係貴d但冇咁多添加濟。放小小係口就 ...

我之前食住冬薑,依家買了陳皮希望好啲,thanks ,真係好辛苦,呢兩日都係咁嘔,嘔到岀血,好氣餒!
makmak515
|
inkgelyuen 發表於 18-9-18 10:55
我28W時都開始有胃酸倒流, 去產檢時同醫生講, 佢開左D中和胃酸o既藥俾我, 但之後我忍到唔食, 所以暫時都未 ...

我有食,未消化落去,即刻嘔返岀黎
makmak515
|
Kwan0215 發表於 18-9-17 20:58
果時我婦科醫生開胃藥俾我食,有減輕到。
p.s.我生果日朝早都有嘔

我都好怕,可能因為真係陀得高,又頂得勁,本身心悸巳經好勁,返唔到工