如果杏花邨D樓減價會唔會買?

Carmen1603
|
大家點睇?
cindygo2011
|
經過呢個風,將來有機會買樓,唔會買咁近海,唔買咁高層,真係驚
Carmen1603
|
cindygo2011 發表於 18-9-17 13:35
經過呢個風,將來有機會買樓,唔會買咁近海,唔買咁高層,真係驚

都唔可以太矮D海水會衝上黎
wcpcelia    發表於 18-9-18 11:20
MrsFung
|
回覆 Carmen1603 的帖子

如果減到沙士時的價,我會買
cccpo
|
我朋友住係杏花邨,佢好鍾意喎,不過佢唔係海邊,應該好啲嘅
she007
|
買都唔買杏花邨啦
sjnl43
|
Carmen1603 發表於 18-9-17 13:33
大家點睇?

唔會, 年年浸一舖, 大堂浸晒, 你淨係計下lift 維修, 大堂維修, 樓又開始舊, 大比例供錢維修, 都後話

淨係無水無電,無咸水, 煮唔到, 想走有難度, 樓下浸晒, 個d 水浸完有無皮膚先

門常開    發表於 18-9-17 14:50
Jnam
|
見到打風後個垃圾池 , 加埋浸哂管理處+電梯, 咸水浸完一切設施加速老化, 羊毛出自羊身上, 真係要諗清楚.
美之選468
|
果度兩頭唔到岸。
熊妹妹
|
唔會考慮。鹹水咁浸法,又當風,擔心日子久了,樓宇結構有問題
sabun
|
杏花村喺豪宅來啊!
李豆豆
|
唔會,成日咁搞法,管理費要幾多先夠錢做咁多維修
flyinsky
|
唔會買,除非超平,浸多幾次真係驚會冧樓
whywhywhywhy
|
sabun 發表於 18-9-17 13:49
杏花村喺豪宅來啊!

而家啲報紙佬嘜都話豪宅,杏花村係老牌屋苑吧
自己住就真係唔會買,因為有學者都講左以後會更多山竹呢類颱風,杏花邨打風水浸以乎係死證
JD930
|
MrsFung 發表於 18-9-17 13:36
回覆 Carmen1603 的帖子

如果減到沙士時的價,我會買

cindy618
|
sjnl43 發表於 18-9-17 13:43
唔會, 年年浸一舖, 大堂浸晒, 你淨係計下lift 維修, 大堂維修, 樓又開始舊, 大比例供錢維修, 都後話

淨係 ...

以前好似無咁架喎?
|
大家點睇?

有危險真係唔會買
Haz-mama
|
近海的樓一定唔買,以前住過近海的樓,天花牆身門抝位容易發霉,打風會好應
sjnl43
|
sabun 發表於 18-9-17 13:49
杏花村喺豪宅來啊!
當年八文樓都海影豪宅, 住明星架!

基楚因素有變麻, 年年浸你一劑, 你唔死

我轉去太古城, 城巿花園個堆算, 都係老牌屋苑
pumpumpurin
|
大家點睇?

買高層,換強化玻璃。