提防冧樹外,還要提防逆線行車

|
特別是內街小路,觀察所見,有逼於無奈的,有搏懵的,但都好危險,大家小心為上!
新秦先生
|
1773 發表於 18-9-17 14:11
特別是內街小路,觀察所見,有逼於無奈的,有搏懵的,但都好危險,大家小心為上!
...
有碰撞後,法官就會解釋佢地知道正確既處理方法.
|
新秦先生 發表於 18-9-17 14:12

將來怎樣受法官教育的是將來的事,現在自己要小心自保。
麵包超人^o^
|
新秦先生 發表於 18-9-17 14:12

想知正確處理方法(無車牌人士)
新秦先生
|
1773 發表於 18-9-17 14:25
將來怎樣受法官教育的是將來的事,現在自己要小心自保。
同意. 法官係唔會上去天堂為兩位交通意外死亡既司機提供法律服務.
新秦先生
|
麵包超人^o^ 發表於 18-9-17 14:26
想知正確處理方法(無車牌人士)
緊係要跟番行車線行啦,唔通平日塞車就可以鏟上行人路咩~!

哈哈,不過今日你真係小心D,真係有人會鏟上行人路去避樹~!
YuYuMother
|
係比較混亂,但大家都好忍讓,今朝返工都順利,起碼各司機都禮讓
|
新秦先生 發表於 18-9-17 14:27
同意. 法官係唔會上去天堂為兩位交通意外死亡既司機提供法律服務.

行人都要小心呀!明明只有左邊來車,失驚無神右邊殺架車出來,一樣死得
麟媽媽
|
係呀!我媽住係何文田,佢條街係單程行車,成條街一半嘅樹跌咗喺路中間,停車場出車唯有逆線駛出大路!
ChingYee123
|
我今早係車度都見到前面有棵樹攤係馬路,阻住去路,變咗要駛過隔離條線兜過棵樹先得!
tansyneko
|
麵包超人^o^
|
新秦先生 發表於 18-9-17 14:29
緊係要跟番行車線行啦,唔通平日塞車就可以鏟上行人路咩~!

咁如果冧樹cut咗一條線咁點
新秦先生
|
麵包超人^o^ 發表於 18-9-17 14:51
咁如果冧樹cut咗一條線咁點
你唔係想同我講學車果陣師父冇教下話???
pigmom123
|
今日逆線行左幾段啦!同意樓上所講,啲司機都好禮讓
麵包超人^o^
|
新秦先生 發表於 18-9-17 15:06
你唔係想同我講學車果陣師父冇教下話???

我係上一個回覆講咗我無車牌的
新秦先生
|
麵包超人^o^ 發表於 18-9-17 18:36
我係上一個回覆講咗我無車牌的
哎呀!對唔住! 我冇留意到原來你係對上一個留言有交代呢個背景,係我疏忽.

拿,咁得勒,你學車果時師父自然會教你~唔使心急.
JD930
|
1773 發表於 18-9-17 14:11
...

Poyau
|
謝謝提醒