今日街市d菜貴嗎?

bobomia
|
係咪賣返打風前剩返嗰啲貨尾呀?
ccw1830
|
我個邊係....望落去唔多新聞,我無買到.....
睇下下午會唔會返得切新鮮既菜....價錢我無留意到.....
Jasmine-4711
|
街市貴,应是新鲜卦。超市蔬菜早上已吉架,唔知下午仲有冇貨上架
Sumyeema1
|
$18斤。
lovebbb
|
十六至十八蚊一斤菜芯
bobomia
|
Jasmine-4711 發表於 18-9-17 14:48
街市貴,应是新鲜卦。超市蔬菜早上已吉架,唔知下午仲有冇貨上架

咁價錢係咪同打風前一日一樣果d價呢?唔該嗮!
Nymph_
|
我有朋友係超市買左一棵旺菜,肥肥短短果種,一棵成為52蚊,我估應該係尋日淨左D貨黎,今日交通死哂都送吾到貨
wcpcelia    發表於 18-9-17 17:37
kitkit218
|
14蚊斤
bobomia
|
ccw1830 發表於 18-9-17 14:46
我個邊係....望落去唔多新聞,我無買到.....
睇下下午會唔會返得切新鮮既菜....價錢我無留意到..... ...

大陸嗰邊停曬工,我估應該都唔會有人運啲新鮮蔬菜落嚟。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
she007
|
剛才看過附近菜檔,不是街市,價錢沒貴,10多蚊斤,但量唔算多。惠康都有菜,10幾蚊包
she007
|
Nymph_ 發表於 18-9-17 14:51
我有朋友係超市買左一棵旺菜,肥肥短短果種,一棵成為52蚊,我估應該係尋日淨左D貨黎,今日交通死哂都送吾到貨 ...

你朋友真捨得,我一定唔買啦
yattepick
|

今朝係百佳買菜,好多貨,比平日貴$2-5蚊到

西生菜一棵 $8.9
娃娃菜 $9.9

麵包架未有貨
DoReMi媽媽
|
我有朋友係超市買左一棵旺菜,肥肥短短果種,一棵成為52蚊,我估應該係尋日淨左D貨黎,今日交通死哂都送吾到貨 ...

咁貴?
bobomia
|

吓?我臨打風前一日,喺街市買咗旺菜,八蚊一斤,兩斤半加埋係20文一個,後來我去aeon度睇,佢嗰度啲旺菜都都係差唔多要20蚊一個,不過好似冇我嗰個咁大。

52蚊一個真係好貴喎! 寧願唔食!
karenlyk
|
我樓下正常
Phyonafung
|
道路好多仲未通,應該運唔到新鮮蔬果去市場。
丫雅
|
今朝買左個椰菜有啲大個$17,兩條芹菜$8
Carhy
|
bobomia 發表於 18-9-17 14:43

好感恩20蚊斤菜心,應該唔係貨尾掛
fandycheng
|
bobomia 發表於 18-9-17 14:43

去咗百佳買西蘭花@$5.5
wcpcelia    發表於 18-9-17 17:38
nicnicchu
|
我樓下街市幾個菜檔都無開,有錢都買唔到