辛苦曬你哋啦

可兒bb2011
|
睇到新聞講民安隊嘅鋸樹員暈咗,睇到後個心 好唔舒服,今次真係辛苦曬嚟班為香港市民出力嘅民安隊,消防員同埋警察!我係一個小市民向你哋致敬
HFGL
|
仲有多謝救護員、醫護人員
kayen
|
可兒bb2011 發表於 18-9-17 17:58
睇到新聞講民安隊嘅鋸樹員暈咗,睇到後個心 好唔舒服,今次真係辛苦曬嚟班為香港市民出力嘅民安隊,消防員 ...

但隔離仲有人埋怨點解唔揾多D人清理街道及锯樹等,真心唔明點解有人可以咁自私,自己淨係得把口
Azicy1212
|
太累了⋯辛苦哂
mabelli
|
回覆 可兒bb2011 的帖子

民安隊是義務性質,不是受薪的,只有津貼。
可兒bb2011
|
HFGL 發表於 18-9-17 18:17
仲有多謝救護員、醫護人員

係,向佢哋致敬
sunshine0613
|
可兒bb2011 發表於 18-9-17 17:58
睇到新聞講民安隊嘅鋸樹員暈咗,睇到後個心 好唔舒服,今次真係辛苦曬嚟班為香港市民出力嘅民安隊,消防員 ...

其實連清潔掃街的工友都好辛苦,心存感激
laiyuki
|
向所有風雨中工作的人致敬
jollyma
|

Peg_Peg
|
係,消防,警察同樣辛苦! 今早見d人清理塌樹,很忙錄! 真係唔明有 d人埋怨説清理路面慢!
寶褓保補    發表於 18-9-17 18:37
花生油子
|
真心感謝所有為香港市民服務既人員 辛苦晒
coolnestea
|

starlightbabe
|
辛苦了
crystal媽咪
|
衷心感謝
小鼠
|
今次打風,真係感激清潔工人,消防員,警察,一班維修員,民安隊等等
洛婷
|

Cathy1121
|
sunshine0613 發表於 18-9-17 18:32
其實連清潔掃街的工友都好辛苦,心存感激

對,今早一落街,便同在街清潔姐姐說聲早和辛苦她!
lily233242
|
mabelli 發表於 18-9-17 18:24
回覆 可兒bb2011 的帖子

民安隊是義務性質,不是受薪的,只有津貼。

向他們致十二萬分感激(emoji)(emoji)
v.sweet
|
辛苦哂,多多保重
LeBlue
|
感謝感謝