自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

木土土 發表於 18-9-17 20:55
「轉數快」係「跨銀行」「即時」轉賬,cover全港所有銀行都做到

Payme 入bank account ,只係HSBC同恆生 ...

hsbc ac係即時!
放下自在

琥珀宮

cattz288 發表於 18-9-17 21:55
hsbc ac係即時!

今次「轉數快」係所有銀行參與,全部即時

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

木土土 發表於 18-9-17 22:20

係咪仲未開始用? 唔識點用! 個個app剩係寫要登記手提no!
放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

跨平台轉錢,本地銀行,八達通,支付宝,wechat pay, pay pal etc 互通轉數。

但當然大6有外汇管制

侯爵府

我剛剛係網上銀行登記左!

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

shobi 發表於 18-9-17 22:39

我只用手機銀行,有冇得登記?

象牙宮

shobi 發表於 18-9-17 22:39

即係點? 喺邊間銀行登記左就入落邊個戶口?
放下自在

侯爵府

docomo 發表於 18-9-17 22:44
我只用手機銀行,有冇得登記?

我都係經手機App登記,中銀同恆生都登記左,一個用手提電話號碼,一個用電郵

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

cattz288 發表於 18-9-17 22:24
係咪仲未開始用? 唔識點用! 個個app剩係寫要登記手提no!

而家開始可登記,9月30可開始用。

侯爵府

cattz288 發表於 18-9-17 22:47
即係點? 喺邊間銀行登記左就入落邊個戶口?

係!我原本係恆生登記手機號碼,之後係中銀再登記同一手機就自動取消左恆生登記!

象牙宮

docomo 發表於 18-9-17 22:49

哦!thx! 再睇下點set!
放下自在

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

象牙宮

shobi 發表於 18-9-17 22:50
係!我原本係恆生登記手機號碼,之後係中銀再登記同一手機就自動取消左恆生登記!
...

我見恒生有promo話set佢就有cash dollar, 如果間間都有, 咪可以輪住用?
放下自在

琥珀宮

cattz288 發表於 18-9-17 22:24

今日開始用試用登記,銀行員工可以比錢收錢,其他銀行客戶只可以收錢。

月尾開始,客戶都可以比錢。

琥珀宮

shobi 發表於 18-9-17 22:50
...

你不是各自網上銀行做登記嗎?

可以在唔同銀行用同一mobile # 登記,但只有一間銀行可以選為default bank,其他人跟Mobile no. 比錢你,可以提定比邊間銀行或者default bank

侯爵府

cattz288 發表於 18-9-17 23:01
我見恒生有promo話set佢就有cash dollar, 如果間間都有, 咪可以輪住用?
...

中銀promo收5次錢有$50

侯爵府

木土土 發表於 18-9-17 23:10

你不是各自網上銀行做登記嗎?

我一間登記電話,一間登記電郵,睇左兩間都係登記成功,所以要到30號正式用當日先知道!

子爵府

木土土 發表於 18-9-17 22:20

JM 你概念好清晰,要讚

象牙宮

docomo 發表於 18-9-17 22:49

成功set好喇! 謝謝
放下自在

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

cattz288 發表於 18-9-17 23:15
成功set好喇! 謝謝

果然坐言起行,我仲未整呀

首頁

尾頁

跳至