獅子山精神返來了

mammycat1818
|
經過今次風災后,見番我地真正香港人嘅精神 ,自動自覺去清理自己住所附近嘅街道,真心覺得好感動
kokobear
|
西貢重災新聞完全冇提,出入道路因冧樹封閉;全靠村民守望相助。我今朝都清咗成朝,揸車沿路見到就落車清理,自己地方自己救
-joanne
|
kokobear 發表於 18-9-17 19:55
西貢重災新聞完全冇提,出入道路因冧樹封閉;全靠村民守望相助。我今朝都清咗成朝,揸車沿路見到就落車清理 ...

moma1023
|
西貢重災新聞完全冇提,出入道路因冧樹封閉;全靠村民守望相助。我今朝都清咗成朝,揸車沿路見到就落車清理 ...

mercurycc
|
西貢d路開返未?
Gmama
|

真是冇提及
mickeywinnie3
|

kokobear
|
mercurycc 發表於 18-9-17 19:58
西貢d路開返未?

九龍入西貢明天仍然封閉清理冧樹,要由將軍澳入;西沙嗰邊可以行車,但未清理哂
柏仔媽咪
|
mammycat1818 發表於 18-9-17 19:37
經過今次風災后,見番我地真正香港人嘅精神 ,自動自覺去清理自己住所附近嘅街道,真心覺得好感動 : ...

fb見旅遊巴士免費車返工的人出九龍,又安排放工時間免費接人放工入新界
kokobear
|
Gmama 發表於 18-9-17 19:58
真是冇提及

完全被遺忘

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Phyonafung
|

人們忘記了西貢。
mercurycc
|
kokobear 發表於 18-9-17 20:23
完全被遺忘
東張西望有播d片。
pansy888hk    發表於 18-9-17 20:34
mercurycc
|
kokobear 發表於 18-9-17 20:20
九龍入西貢明天仍然封閉清理冧樹,要由將軍澳入;西沙嗰邊可以行車,但未清理哂
...
唔該晒!
HHCCMama
|
東張西望有報導
pansy888hk
|
完全被遺忘

PUPPY*LOVE
|
完全被遺忘

Poyau
|
守望相助
Poyau
|
完全被遺忘

災情嚴重
bowling2004
|
洪水橋嗰邊夠冇乜點提啦!淨係話啲人行輕鐵路軌。其實四圍都冧晒樹,阻晒車路行人路。 見到有啲街坊自己幫手執樹。
kokobear
|
bowling2004 發表於 18-9-17 22:44
洪水橋嗰邊夠冇乜點提啦!淨係話啲人行輕鐵路軌。其實四圍都冧晒樹,阻晒車路行人路。 見到有啲街坊自己幫 ...

全港焦點落在杏花邨、大澳;我哋呢啲小村民唯有自己郁手救自己