懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

win_ryo 發表於 18-9-20 13:22
真係行陣都覺得攰啦,想快啲卸貨呀,希望佢唔好逾期居留啦

我都會,有時好懶真係唔願行

大宅

bonbon18 發表於 18-9-20 12:16
開左一指/ 兩指即係開左度數? 咁唔會穿水咩?

係呀⋯⋯我果時子宮頸已經好軟,37週開左一指(一手指位),38週已經開左二指。我係生果日先穿水既,我有d朋友到陣痛都未穿水,到push前先人工穿水。所以個個人唔同既...

複式洋房

RubyYu07 發表於 18-9-20 13:23
我都會,有時好懶真係唔願行

係呀,但我又真係好驚唔郁下會難生
聽到陪月話佢對上一個太太痛足2日2夜
我依家有時盡量迫自己落街行陣,等阿B再落得多啲

大宅

luv_miyuko 發表於 18-9-20 12:24
唔係到生先開度數架咩?會早一兩星期開架咩

應該個個人唔既,我有朋友生前三星期開始慢慢開,開左5度都無感覺,未生得。我果時feel到陣痛開始,痛左唔夠5小時已經全開生得。無痛都打唔切

珍珠宮

win_ryo 發表於 18-9-20 13:30
係呀,但我又真係好驚唔郁下會難生
聽到陪月話佢對上一個太太痛足2日2夜
我依 ...

:我都係一日一夜先生出來,作動時醫生有叫我行樓梯可以快D開度

大宅

win_ryo 發表於 18-9-20 12:52

咁快就開左1指啦,我以為陣痛開始先會開始開度數

因為我唔係香港生既,我呢邊乜都要自然。要開到三度先可以入院,所以我無穿水就入院。我果時中午穿水,過左7-8小時先開始陣痛。我覺得一痛就好痛,痛左幾個鐘已經全開。入到醫院,用左9個字已經生左

但個個case唔同,有懷疑就好入醫院。但如果你中左B鏈,穿水後要立即入院呀⋯⋯祝一切順利

禁止訪問

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

win_ryo 發表於 18-9-20 12:56
我好早就開始腫啦,啲手同腳都腫,但有啲媽媽係臨生先會腫,或者好似你咁完全無腫過,可能呢啲都係因人而 ...

係架,其實好多情況都係每個媽媽個體有差異架。好似我咁,我生完,個肚即刻返到未懷孕前咁,好多媽媽都仲會漲幾日

禁止訪問

複式洋房

rose0826 發表於 18-9-25 13:33
係味生咗喇

仲未呀,呢幾日又無咩要生既感覺,可能BB唔想出黎住
不過呢星期無動靜,下星期都要約時間催生啦

禁止訪問

複式洋房

rose0826 發表於 18-9-27 13:21

好呀!

複式洋房

回覆樓主:

我終於生左,5個幾鐘生左BB出黎,8磅

每日行多啲真係好有幫助,我開得好快呀宮頸

複式洋房

win_ryo 發表於 18-10-3 14:22

複式洋房

回覆樓主:

我現在35w1,上胎35w6 生,所以都怕今次會早

大宅

恭喜恭喜

複式洋房

BC2018 發表於 18-10-3 14:28
我現在35w1,上胎35w6 生,所以都怕今次會早

我遲左少少,40週1出世

別墅

恭喜呀!我想問你行幾多呀?我差不多到預產期但仲未有動靜

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

恭喜妳呀

複式洋房

sammiyummy 發表於 18-10-3 19:00
恭喜呀!我想問你行幾多呀?我差不多到預產期但仲未有動靜

其實我都過左一日佢先出世,40週果日返瑪麗最後產檢同約左催生期,醫生話不如試下人手幫我鬆下宮頸順便睇下成熟未,佢伸手入黎時已經話我宮頸好好,就算催生都唔使落藥,同埋佢話睇我都唔使催生,呢兩日會出黎,期約住咁解,結果第二日凌晨就真係作動啦,我諗都有同鬆左啲宮頸有關既,不過我想講人手伸入黎鬆係勁痛!!仲會出血,果日下午見啡,夜晚見紅。2點到持續15分鐘宮縮M痛,3點到入院,係待產室都唔夠一個鐘要我上產房,好快 6點穿水時已經7度,8點幾到生左了。

我平均每日都係6千步以上,食飽同老公就行一個鐘,見到有樓梯就扶住老公行下

首頁

尾頁

跳至