母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問我買了以下優合奶泵,應配什麼配件

男爵府

miwongwong 發表於 18-9-17 22:26
請問我買了以下優合奶泵,應配什麼配件

我有配韓國牌子spectra,一田有賣

大宅

我之前都係用優合的機, 管 & 飛碟

鴨咀, 儲奶瓶就用spectra的.

男爵府

kissapplegirl 發表於 18-9-18 04:41

我有spectra 機,可以買優合喇叭用嗎?

男爵府

timtamgal 發表於 18-9-24 18:50
我有spectra 機,可以買優合喇叭用嗎?

咁唔知得唔得,只知優合機可以配spectra喇叭配件用

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

kissapplegirl 發表於 18-9-18 04:41

請問係咪買飛碟同喇叭同喉就ok?我完全無 idea ....... 唔知去到一田問 sales姐姐 會唔會教我買邊幾樣呢
thanks
大事化小, 小事化毛.........

男爵府

kmbb519 發表於 18-10-2 21:53
請問係咪買飛碟同喇叭同喉就ok?我完全無 idea ....... 唔知去到一田問 sales姐姐 會唔會教我買邊幾樣呢:h ...

呢一set基本齊晒 只需買埋spectra既儲奶樽 我試過pigeon闊口奶樽配唔到呢set喇吧 但可以買個轉換器或者可以轉其他牌子奶樽掛 同埋軟墊要另配

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

kissapplegirl 發表於 18-10-2 22:03
呢一set基本齊晒 只需買埋spectra既儲奶樽 我試過pigeon闊口奶樽配唔到呢set喇吧 但可以買個轉換器或者 ...

明白哂!咁都好方便 一set搞掂,我仲擔心唔識執d咩,唔該哂你呀

我諗唔買轉換器了,買返 spectra儲奶樽就唔駛另配軟墊是嗎?

男爵府

kmbb519 發表於 18-10-2 22:20
明白哂!咁都好方便 一set搞掂,我仲擔心唔識執d咩,唔該哂你呀

我諗唔買轉 ...

無錯 我覺得一田好貴 你去 facebook或者啲母嬰用品店度買會抵好多 不過呢排一田做緊bb展你去睇下 可以買冰袋連儲奶瓶 我出街超過4小時都需要帶冰袋同喇叭

珍珠宮

kissapplegirl 發表於 18-10-2 22:37
無錯 我覺得一田好貴 你去 facebook或者啲母嬰用品店度買會抵好多 不過呢排一田做緊bb展你去 ...

哦,好,等我格下價先.... 我買過幾間樓上舖都ok平
冰袋... 遲一步先,等我成功砌好一部機先 而家頭都大埋.... 我仲有兩星期先生,而家好努力做research 中

多謝你

珍珠宮

kissapplegirl 發表於 18-10-2 22:37
無錯 我覺得一田好貴 你去 facebook或者啲母嬰用品店度買會抵好多 不過呢排一田做緊bb展你去 ...

我喺護協買左呢兩樣 $115 + $59
多謝你

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊