有冇過3歲都唔買飛入迪士尼?

Dado康
|
當然係細細粒
Ashleycorina
|
知道有人係咁,佢小朋友就快五歲,但好細粒,佢小朋友無論坐地鐵,小巴,巴士,去Disneyland , ocean park 都夠膽唔買飛。
個個都勸過佢,佢唔理。

佢經濟無問題㗎
Mrs.Kangaroo
|
Dado康 發表於 18-9-17 22:35
當然係細細粒

咁你系咪唔想買丫?
happygigipig
|
人無恥便無敵,已經唔係新鮮事。
新秦先生
|
Ashleycorina 發表於 18-9-17 22:38
知道有人係咁,佢小朋友就快五歲,但好細粒,佢小朋友無論坐地鐵,小巴,巴士,去Disneyland , ocean park ...
咪住先,好似唔係全部都計歲數喎,係咪有D係計高度架?
臭芝
|
Ashleycorina 發表於 18-9-17 22:38
知道有人係咁,佢小朋友就快五歲,但好細粒,佢小朋友無論坐地鐵,小巴,巴士,去Disneyland , ocean park ...

我知果個係上年既事
佢小朋友足5歲 都過100cm
個呀媽帶bb車 叫佢坐 推住入
wcpcelia    發表於 18-9-18 14:51
新秦先生
|
其實門口職員都係循例問句:小朋友幾多歲?

拿,單車變麼托就睇你呢句,你話3歲,職員真係咬你食,含淚咁比你入場,咁就四百五(係咪呀?我唔知). 然後我睇你點用450蚊教番好個細路既價值觀.

mannok媽咪
|
新秦先生 發表於 18-9-17 22:51

正解
至愛朱古力
|
有都唔係到話比你聽喇,博比人鬧咩
Ashleycorina
|
臭芝 發表於 18-9-17 22:49
我知果個係上年既事
佢小朋友足5歲 都過100cm
個呀媽帶bb車 叫佢坐 推住入 :igiveu ...

佢就係咁囉
臭芝
|
新秦先生 發表於 18-9-17 22:51

唔記得迪士尼定op
有權要求你出示小朋友年齡證明

你證明唔到佢3歲以下 佢會要你買飛入
新秦先生
|
其實呢個POST好難火熱落去,大佬呀,邊個會衝出黎認呀???
臭芝
|
Ashleycorina 發表於 18-9-17 22:59
佢就係咁囉

大把呢d人
新秦先生
|
臭芝 發表於 18-9-17 23:00
唔記得迪士尼定op
有權要求你出示小朋友年齡證明
就算真係3歲,當下你點證明?你講黎聽下.
臭芝
|
新秦先生 發表於 18-9-17 23:02
就算真係3歲,當下你點證明?你講黎聽下.

出世紙 idcard passport
princesscupcake
|

冇比人捉?
YAUBCHU
|
Dado康 發表於 18-9-17 22:35
當然係細細粒

大把人過3歲連小巴都唔俾錢啦,幾蚊都慳你話迪士尼有冇人咁做呢?

冇話唔得架,你面皮夠厚咪得囉
新秦先生
|
臭芝 發表於 18-9-17 23:03
出世紙 idcard passport
咁你知就好啦.
臭芝
|
新秦先生 發表於 18-9-17 23:05
咁你知就好啦.

所以你冇野出示證明咪比返小童價囉
princesscupcake