親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

tobyb1122 發表於 18-9-19 13:54
都唔一定
好似大阪D郊區溫泉旅館 = 2間九州郊區溫泉旅館
覺得大阪D郊區係又貴又唔算好 ...

每個地區都會有呢啲價,不能區區混埋一齊講。如果用京都去計咪仲唔止呢個數

以富士山計,呢間可能係三甲最高收費了,所以食物、環境、服務計算,唔可能差得去邊。

對我来説可能九州、鹿兒島的温泉,一般都好抵浸,平得来又合理。北海道用8萬円也不難找到好住宿。

個人意見,無意頂撞,住得開心就好了!

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章

hennyyoyo 發表於 18-9-19 15:43
每個地區都會有呢啲價,不能區區混埋一齊講。如果用京都去計咪仲唔止呢個數

以富士山計,呢間可 ...

JM 河口湖有冇住過邊間?
HIMMAMA3  男爵府

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

hennyyoyo 發表於 18-9-19 15:43

以富士山計,呢間可 ...

對我来説可能九州、鹿兒島的温泉

伯爵府

HIMMAMA3 發表於 18-9-20 09:19

之前你提兩間也没住過,銀両有限

你幾月去呢?
我住過一間叫湖之酒店(因要上斜路,拖喼不理想,最好自駕或撘酒店車),食物ok(早餐較好)有大半個逆富士看(偏左),酒店有特色(酒吧、大堂),至於温泉就好一般。。。
今年一月尾去,在房內看煙花,用2100hkd二人價,好满意 。

另一家叫千一景,今年七月我揀呢間係因爲jalan評價唔差,一家四口只需2600hkd,我住的是一般和室(無浴室,有厠),但另一室是和洋室(我家姐住,有浴室、廁)約2100hkd,大浴場一般(記不起是什麽樣 ),晚餐ok,早餐好吃。房內看到富士山,但有遮擋。早上可行去大石公園,無乜人,正!

伯爵府

HIMMAMA3 發表於 18-9-20 09:19

如果jm預算充足,之前有jm介紹的秀峰閣、湖山亭、kukuna都肯定好好(可能我要求抵
湖南莊我未必會選,因看不到逆富士

另外朋友剛去完,住吟景,價$合理,食用都好,直得推介。(原本4月同我媽去住,可惜行程取消)

有一樣唔知有無jm有同感,富士河口湖一带住宿温泉水,水質比起九州及北海道的真的無咁好,其實堅定流? (可能我住得cheap,感受唔到

水晶宮

hennyyoyo 發表於 18-9-20 11:19
之前你提兩間也没住過,銀両有限

你幾月去呢?

但算十一月頭,我之前住過箱根和京都,相對河口湖比較貴

伯爵府

HIMMAMA3 發表於 18-9-20 14:59
但算十一月頭,我之前住過箱根和京都,相對河口湖比較貴

但要住一泊两食,河口湖的確有好多選擇,有平有貴 如果唔住河口湖可能仲平D。當然十一月賞楓季節,普遍比淡季貴D也正常。

今年一月book呢間2100hkd,同十一月(早book遲book都有D唔同)價$都貴D

水晶宮

hennyyoyo 發表於 18-9-20 15:10

但要住一泊两食,河口湖的確有好多選擇,有平有貴 :happy ...

Thanks JM
真係季節,相差也大
11月頭希望有楓葉睇

伯爵府

HIMMAMA3 發表於 18-9-20 16:31
Thanks JM
真係季節,相差也大
11月頭希望有楓葉睇

唔好意思,説多了太個人意見,多多包涵!

水晶宮

hennyyoyo 發表於 18-9-20 16:41
唔好意思,説多了太個人意見,多多包涵!

謝謝你分享就真

首頁

尾頁

跳至