延禧有唔明,避子湯後的問題

staywithli
|
當皇上發現瓔珞偷飲避子湯後嬲左佢。但當璎珞解釋後2人和好如初。
但其實皇上最想璎珞解釋的唔係點解要飲避子湯,咁其實皇上想問乜??
ch_mama
|
staywithli 發表於 18-9-17 23:59
當皇上發現瓔珞偷飲避子湯後嬲左佢。但當璎珞解釋後2人和好如初。
但其實皇上最想璎珞解釋的唔係點解要飲避 ...

想知瓔珞心入面有無佢,因為由頭到尾瓔珞無同皇上坦白自己心意
she007
|
其實英洛係咪鍾意皇上?我只睇到佢為皇后報仇才接近皇上。
staywithli
|
she007 發表於 18-9-18 00:32
其實英洛係咪鍾意皇上?我只睇到佢為皇后報仇才接近皇上。

我覺得相處落瓔珞係鐘意左皇上嘅,皇上對佢咁好
staywithli
|
ch_mama 發表於 18-9-18 00:29
想知瓔珞心入面有無佢,因為由頭到尾瓔珞無同皇上坦白自己心意

咁其實順嬪係咪想害瓔珞㗎?追到60集,依家見佢地好似相處得幾好,但其實係咪各懷鬼胎?
szeszes
|
皇上想知道瓔珞是否對佢痴心,因為個個妃嬪都想為皇上生兒育女,但瓔珞就避孕唔生,佢怕佢係為左同皇后報仇才埋佢身

開始時瓔珞應該未愛皇上,但日子耐左就日久生情
szeszes
|
staywithli 發表於 18-9-18 00:38
咁其實順嬪係咪想害瓔珞㗎?追到60集,依家見佢地好似相處得幾好,但其實係咪各懷鬼胎?
...

順嬪係想害 傅恆,因為係 傅恆救左佢。但係佢發現傅恆緊張瓔珞,所以就要拖埋瓔珞落水
staywithli
|
szeszes 發表於 18-9-18 00:43
順嬪係想害 傅恆,因為係 傅恆救左佢。但係佢發現傅恆緊張瓔珞,所以就要拖埋瓔珞落水
...

即是一開始順嬪埋瓔珞身就係想害傅恆?
LL1999
|
回覆 staywithli 的帖子

我知答案, 但係咪可以劇透先
staywithli
|
LL1999 發表於 18-9-18 00:59
回覆 staywithli 的帖子

我知答案, 但係咪可以劇透先

好啊,thanks !!
LL1999
|
staywithli 發表於 18-9-18 01:01
好啊,thanks !!

順嬪已婚, 仲生埋小朋友, 但比人獻上比皇帝 (咁當然皇帝唔知佢已婚和生育)係去皇宮途中, 佢仔追出來, 跌落山崖, 順嬪想同佢一齊死但點之傅恆救咗佢, 佢就好嬲傅, 咁傅救佢時, 跌咗瓔珞送比佢定情物咁順嬪知道咗佢鐘意瓔珞, 咁就對傅恆報仇, 拖埋瓔珞落水

staywithli
|
LL1999 發表於 18-9-18 01:14
順嬪已婚, 仲生埋小朋友, 但比人獻上比皇帝 (咁當然皇帝唔知佢已婚和生育)係去皇宮途中, 佢仔追出來, 跌落 ...

咁之後呢,皇帝知唔知順嬪已婚已産子??
Wingwingm
|
staywithli 發表於 18-9-18 01:22

知;皇帝亦知順有d野,但皇帝固意唔出聲,等順出招害傅同瓔,因為皇帝想藉此試探瓔。
staywithli
|
Wingwingm 發表於 18-9-18 01:29
知;皇帝亦知順有d野,但皇帝固意唔出聲,等順出招害傅同(emoji),因為皇帝想藉此試探(emoji)
...

咁都得
咁明玉之死,真係自殺定另有內情?
Wingwingm
|
staywithli 發表於 18-9-18 01:34
咁都得
咁明玉之死,真係自殺定另有內情?

好似有人同佢講左d野,令佢諗埋一邊,跟住佢就自殺,不過呢part我跳左你要問其他JM
staywithli
|
Wingwingm 發表於 18-9-18 01:39
好似有人同佢講左d野,令佢諗埋一邊,跟住佢就自殺,不過呢part我跳左你要問其他JM
...

喔,咁我慢慢追,唔該哂你
Wingwingm
|
staywithli 發表於 18-9-18 01:43
喔,咁我慢慢追,唔該哂你

https://m.ijq.tv/yingshi/juzhao/14902362782702/juzhao.html

分集劇情
懶妾
|
Wingwingm 發表於 18-9-18 01:39
...

咪就係順同佢講,你一日在生你都要上花橋。。。所以明玉咪自殺囉!
staywithli
|
Wingwingm 發表於 18-9-18 01:44
https://m.ijq.tv/yingshi/juzhao/14902362782702/juzhao.html

分集劇情

好詳細 ,嘻嘻
Wingwingm
|
懶妾 發表於 18-9-18 01:44
咪就係順同佢講,你一日在生你都要上花橋。。。所以明玉咪自殺囉!

上花橋有乜問題?