自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

staywithli 發表於 18-9-18 01:22

順嬪設計引明玉自殺, 瓔珞當然找順嬪悔氣
在過程中, 順嬪令瓔珞插咗佢一刀
皇上知道瓔珞性格, 就算衝動都唔會插順嬪一刀, 就開始懷疑順嬪
順嬪成功令瓔珞入了冷宮, 順嬪引傅恆和瓔珞私奔
皇上就算知順嬪唔係好人, 但都容讓事情繼續發生
因為皇上想知瓔珞心裡有佢, 定係傅恆
與此同時, 皇上派了人去查順嬪
就知道順嬪已婚生子之事

用戶要求終止服務

staywithli 發表於 18-9-18 01:47
好詳細 ,嘻嘻

好多我都係睇文字劇情,70集兵睇得曬
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

男爵府

LL1999 發表於 18-9-18 01:48
順嬪設計引明玉自殺, 瓔珞當然找順嬪悔氣
在過程中, 順嬪令瓔珞插咗佢一刀
皇上知道瓔珞性格, 就算衝動都 ...

真係眼都突
原來試真心要牽涉咁多嘢㗎?

珍珠宮

LL1999 發表於 18-9-18 01:14
順嬪已婚, 仲生埋小朋友, 但比人獻上比皇帝 (咁當然皇帝唔知佢已婚和生育)係去皇宮途中, 佢仔追出來, 跌落 ...

唔係處送比皇帝大罪喎, 生過仔皇帝無feel 架咩肚皮都花啦!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

staywithli 發表於 18-9-18 01:53
真係眼都突
原來試真心要牽涉咁多嘢㗎?

因為瓔珞死都唔口講話心裡有皇上
亦因為瓔珞策略成功, 先令皇上對佢死心塌地

皇上要試真心, 惟有容讓傅恆和瓔珞私奔之事發生
當皇要揭起木桶時, 佢都敢揭, 叫李玉揭
因為怕瓔珞真係在木桶內

瓔珞之後都有笑皇上, 好著緊佢

珍珠宮

sjnl43 發表於 18-9-18 01:56
唔係處送比皇帝大罪喎, 生過仔皇帝無feel 架咩肚皮都花啦!

唔知係 CUT 咗都點? 無劇情解釋到點解可以暪天過海

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

LL1999 發表於 18-9-18 02:00
唔知係 CUT 咗都點? 無劇情解釋到點解可以暪天過海

順淨係話佢自有辦法,
但冇講係乜辦法~
我都好想知
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

珍珠宮

staywithli 發表於 18-9-18 01:34
咁都得
咁明玉之死,真係自殺定另有內情?

順嬪令明玉明白, 無得唔上花橋了, 就算明玉知命不久已, 都要嫁出去
明玉唔想害咗海兰察, 又唔想失信於瓔珞, 唯有一死
明玉自殺的金較剪, 係順嬪所送比佢的結婚禮物
其實係想引明玉自殺

珍珠宮

sharonhwyc 發表於 18-9-18 02:04
順淨係話佢自有辦法,
但冇講係乜辦法~
我都好想知

一係編劇無寫? 一係 CUT 咗
瓔珞咁聰明都唸唔掂, 一野比順嬪 KO 咗

男爵府

順淨係話佢自有辦法,
但冇講係乜辦法~
我都好想知

講左出黎諾貝爾奬都有得攞,編劇先唔益大家呀

珍珠宮

staywithli 發表於 18-9-18 02:09
講左出黎諾貝爾奬都有得攞,編劇先唔益大家呀

可能賣個關子, 有順嬪暪天過海外傳

男爵府

LL1999 發表於 18-9-18 02:11
可能賣個關子, 有順嬪暪天過海外傳

水晶宮

staywithli 發表於 18-9-17 23:59
當皇上發現瓔珞偷飲避子湯後嬲左佢。但當璎珞解釋後2人和好如初。
但其實皇上最想璎珞解釋的唔係點解要飲避 ...
愛唔愛佢
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

公爵府

szeszes 發表於 18-9-18 00:40
皇上想知道瓔珞是否對佢痴心,因為個個妃嬪都想為皇上生兒育女,但瓔珞就避孕唔生,佢怕佢係為左同皇后報仇 ...

thanks

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

借po一問,琴晚大台講小全子送銀兩比袁春望,吾係好明,小全子冇講D咩,但袁就發火?小全子收埋對鞋做乜?

大宅

順淨係話佢自有辦法,
但冇講係乜辦法~
我都好想知

電視無講,但我記得文字版講係順既家鄉有幫佢做下修補架

子爵府

staywithli 發表於 18-9-18 00:38
咁其實順嬪係咪想害瓔珞㗎?追到60集,依家見佢地好似相處得幾好,但其實係咪各懷鬼胎?
...

順嬪呢段最無聊,我個人覺得cut左去都對劇情冇影响。

子爵府

theclacheng 發表於 18-9-18 06:42
借po一問,琴晚大台講小全子送銀兩比袁春望,吾係好明,小全子冇講D咩,但袁就發火?小全子收埋對鞋做乜?
...

佢心裡面好嬲令妃,同埋嬲令妃只當佢係哥哥。

子爵府

sjnl43 發表於 18-9-18 01:56

咪係,皇帝閱女無數,無理由唔知。

琥珀宮

LL1999 發表於 18-9-18 01:14
順嬪已婚, 仲生埋小朋友, 但比人獻上比皇帝 (咁當然皇帝唔知佢已婚和生育)係去皇宮途中, 佢仔追出來, 跌落 ...

人地救佢仲要殺人都有

首頁

尾頁

跳至